:
Фільм за повістю братів Стругацьких на Першому

Фільм за повістю братів Стругацьких на Першому

01 серпня 2011

В ефірі Першого стартував проект "Кіностудія імені О. Довженка представляє".

2 серпня о 15:50 – показ фантастичного фільму  німецького режисера Пітера Фляйшмана "Важко бути Богом" за однойменною повістю братів Стругацьких.

Вченого на iм'я Антон під виглядом знатного лицаря дона Румати послано з далекого майбутнього на планету, яка живе за законами середньовіччя. Його завдання — не втручатись в історію, бути стороннім спостерігачем і записувати здобуту інформацію. Але, бачачи навколо жахливу несправедливість, Румата вирішує битись з мечем в руках на боці повсталих, і тим самим порушує правила і закономірності, втручаючись в хід чужої історії…

Понад 20 найкращих фільмів, знятих на кіностудії Довженка, щовечора транслюватимуть протягом серпня та вересня у проекті "Кіностудія імені О. Довженка представляє". Цей проект приурочений до 20-ї річниці Незалежності за підтримки Міністерства культури України.

"Серед засилля західного кіно ми забуваємо про нашу кінокласику – режисерів, акторів та стрічки, які відомі в усьому світі та визнані авторитетними преміями та критиками. Перший Національний готовий проявити ініціативу та популяризувати українське кіно серед українців. Саме для цього ми будемо запрошувати на презентацію цих фільмів українських режисерів, акторів та критиків. Адже для нас важливо не тільки показати фільм, а й з'ясувати та розповісти молодому поколінню перспективи нашого кінематографу", - сказав генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,33% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: