:
Заява Національної телекомпанії України

Заява Національної телекомпанії України

02 серпня 2011

Перший Національний був першим українським телеканалом, який ще в п'ятницю 29 липня повністю зняв усі розважальні програми і фільми з сітки мовлення п'ятниці, суботи та неділі, у зв'язку з трагедією на шахтах Луганської та Донецької областей. Це було зроблено за власною ініціативою каналу ще до офіційного оголошення жалоби за загиблими гірникам.

Фінал національного відбору Дитячого конкурсу Євробачення-2011 - це більшою мірою значний соціальний проект і частина міжнародної діяльності України у дитячій та молодіжній політиці. По ній оцінюється наскільки активним й успішним є молоде покоління, наскільки благополучним є соціальне здоров'я суспільства. Це, в першу чергу, заклик до дітей знайти своє місце в житті, а не йти на вулиці. Називати цей проект розважальним - некоректно і просто неправильно.

Перший Національний зробив все, щоб фінал національного відбору конкурсу не став приводом для сумнівів і дискредитації України на міжнародній арені через раптові зміни у заявлених правилах або відсутності прямої трансляції, сигнал з якої використовував організатор міжнародного конкурсу - Європейська мовна спілка.

Перед відкриттям фіналу національного відбору ДПКЄ-2011 всі присутні не залишилися осторонь від життя країни і вшанували пам'ять жертв трагедії хвилиною мовчання. І це був урок для підростаючого покоління - адже не можна залишатися осторонь від подій в державі, в якій ти живеш.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу  - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,33% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: