:
Вперше україномовну версію Євроньюс можна буде побачити на euronews.net за тиждень до початку телевізійної трансляції

Вперше україномовну версію Євроньюс можна буде побачити на euronews.net за тиждень до початку телевізійної трансляції

02 серпня 2011

Ексклюзивна подія – запуск україномовної версії Євроньюс – відбудеться на сайті euronews.net у середу 17 серпня о 15:00 – за тиждень до першої офіційної трансляції на каналі Євроньюс: цілодобово, 7 днів на тиждень, починаючи з 15 години середи 24 серпня 2011.

Україномовний сервіс стане 11-ою повномасштабною версією каналу Євроньюс.

2 серпня 2011 р. у Ліоні, Франція телеканал Євроньюс і Національна телекомпанія України спільно анонсували офіційний запуск української версії Євроньюс згідно з угодою, укладеною в жовтні 2010 р. НТКУ є одним із мовників-акціонерів Євроньюс.

Ця 11-та мовна версія (1) орієнтована насамперед на український ринок, але також і на українську спільноту у світі, тобто загальна аудиторія каналу складатиме приблизно 45 мільйонів осіб. (2)

Перший вихід в ефір, з якого почнеться цілодобове мовлення каналу, буде здійснено 24 серпня 2011 р. о 15 годині - в День незалежності України. Це відбудеться після ексклюзивного запуску о 15:00 17 серпня на веб-сайті www.ua.euronews.net.

Нова команда журналістів у Ліоні та Києві

Підготовка до запуску нової служби ведеться командою з 17 україномовних журналістів у самому серці Євроньюс – у головному офісі каналу в Ліоні. За останні кілька тижнів вони мали нагоду пройти тренінг і ознайомитись зі схемою діяльності Євроньюс на прикладі редакцій перших десяти мовних версій каналу, що вже працюють в цілодобовому режимі. Тепер нова команда готується приступити до виконання своєї місії – інформувати про події у всьому світі крізь європейську призму.

На чолі нової команди стоїть Фідель Павленко, якого призначено головою української служби Євроньюс.

Трансляція і місцеві вікна для реклами

Євроньюс поширюватиме нову мовну версію серед українців у всьому світі. Зі свого боку, НТКУ поширюватиме її на території України.

На момент запуску українська версія Євроньюс транслюватиметься через супутник Eutelsat Hot Bird 6 13 гр. Сх., який охоплює європейський континент, середземноморський басейн та Центральну Азію.

В рамках угоди між НТКУ та Євроньюс передбачено створення локальних рекламних вікон для українського телевізійного простору. Для українських рекламодавців це дає прекрасну можливість отримати вихід на впливову цільову аудиторію, лідерів громадської думки, і створювати ефективні брендові стратегії.     

Запуск сервісу українською мовою, що стане 11-м мовним проектом - це важливий крок у розвитку діяльності каналу на перспективному європейському ринку.

Завдяки унікальному позиціонуванню та редакційній політиці Євроньюс, яка вже отримала міжнародне визнання, цей новий сервіс стане суттєвим внеском до налагодження взаєморозуміння та зближення між Європою та Україною. Крім того, існування української платформи Євроньюс дозволить каналу бути в самому серці подій протягом майбутнього чемпіонату з футболу ЄВРО 2012.

Для отримання детальнішої інформації контактуйте з:

Grégoire de Rubiana cell +33 (0)6 60 69 30 34 derubiana@euronews.net
Lydie Bonvallet tel. +33 (0)4 72 18 80 56 bonvallet@euronews.net

Примітки:

(1) Євроньюс також здійснює мовлення англійською, арабською, фарсі, французькою, німецькою, італійською, португальською, російською, іспанською та турецькою мовами.

(2) Джерело: Європейська комісія ec.europa.eu/education/languages/euromosaic/doc4574_en.htm

Про Євроньюс:

Євроньюс – міжнародний канал новин у Європі – цілодобово висвітлює поточні події у всьому світі. Євроньюс – це унікальна за своїм підходом до аналізу та подачі новин організація, що здійснює свою діяльність в 11 мовних версіях, за кожну з яких відповідає окрема команда журналістів. Загалом в Євроньюс працює 370 журналістів з більше, ніж 20 країн.

Канал було започатковано в Ліоні в 1993 році і на даний момент його мовлення здійснюється на 350 мільйонів домівок у 155 країнах за допомогою різних мовних платформ: ТБ, Інтернет, смартфони, КПК, тощо.

www.euronews.net
www.nocommenttv.com
www.facebook.com/euronews.fans
twitter.com/euronews
www.youtube.com/user/euronews
and euronews on www.dailymotion.com

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу  - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,33% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: