:
Шедеври вітчизняного кінематографу на Першому отримують високі рейтинги

Шедеври вітчизняного кінематографу на Першому отримують високі рейтинги

04 серпня 2011

У серпні Перший Національний продовжує трансляцію шедеврів вітчизняного кінематографу. Щоденні покази улюблених старих фільмів проходять з високими медіапоказниками. Наприклад, телесеріал "Вічний поклик" 1 серпня пройшов із часткою 6,37%, а "Майор Вихор" - 4,84%. 2 серпня високий рейтинг отримав кіносеріал "Роксолана" – 4,39%.

Також 1 серпня стартував проект "Класика українського кіно", в рамках якого в ефірі Першого транслюються стрічки, зняті на Кіностудії імені О. Довженка.

З перших же показів проект почав користуватися популярністю у глядачів. Наприклад, фільм Тимофія Левчука "Ми звинувачуємо" з Леонідом Яновським у головній ролі 1 серпня отримав частку телеперегляду 3,76% за аудиторією 18+ (вся Україна), стрічка "Важко бути богом" 3 серпня – 4,04%, а фільм "Бумбараш" 3 серпня досягнув показника 2,92% .

"Класика українського кіно" – спільний проект Першого Національного, Міністерства культури та туризму України та Національної кіностудії художніх фільмів імені О. Довженка до 20 річниці Незалежності України. Відповідну домовленість уклали 7 липня Міністр культури та туризму України Михайло Кулиняк та генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф.  Щодня в ефірі Першого відбуватиметься показ фільмів режисерів, відомих та визнаних минулим поколінням, а також тих стрічок, яких так і не побачили глядачи через цензуру. Крім цього, перед показом кожної стрічки проводиться ії презентація за участю відомих акторів, режисерів та авторитетних фахівців сфери кіно.

В ефір вже вийшли три фільми: "Ми звинувачуємо", "Важко бути Богом" та "Бумбараш". Найближчим часом відбудуться  покази: 4 серпня "Циганка Аза", 8 серпня "Сто тисяч", 9 серпня "Капітан Пілігрима", 10 серпня "Лісова пісня", 11 серпня "Нічний мотоцикліст".

"Серед засилля західного кіно ми забуваємо про нашу кінокласику – режисерів, акторів та стрічки, які відомі в усьому світі та визнані авторитетними преміями та критиками. Перший Національний готовий проявити ініціативу та популяризувати українське кіно серед українців.  Саме для цього ми будемо запрошувати на презентацію цих фільмів українських режисерів, акторів та критиків. Адже для нас важливо не тільки показати фільм, а й з'ясувати та розповісти молодому поколінню перспективи нашого кінематографу", - сказав генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,34% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: