:
НТКУ пропонує кабельним операторам співпрацю щодо ретрансляції української версії Euronews

НТКУ пропонує кабельним операторам співпрацю щодо ретрансляції української версії Euronews

05 серпня 2011

24 серпня 2011 року геополітична та мовна карта буде вже іншою: англійська, французька, іспанська, німецька, італійська, португальська, російська, арабська, турецька, фарсі та українська. Цього дня починає мовлення українська редакція Euronews. Національна телекомпанія України запрошує до партнерства у реалізації цього важливого для країни проекту. У зв'язку з цим Генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф звертається до українських кабельних операторів з пропозицією забезпечити ретрансляцію каналу Euronews в Україні:

До уваги операторів кабельного телебачення!

Національна телекомпанія України має честь запропонувати Вам стати партнером у втіленні масштабного медіа-проекту – ретрансляції повноформатної україномовної версії міжнародного каналу Euronews на території України.

Враховуючи всесвітню популярність каналу Euronews та прагнення України стати повноправним членом європейської спільноти, важливим є утвердження в Україні загальноєвропейських принципів поширення інформації та забезпечення прав громадян на отримання інформації державною мовою.

Національна телекомпанія України на підставі відповідної угоди з EURONEWS отримала виключне право на розповсюдження телевізійної програми Euronews в україномовній версії на будь-якій ретрансляційній системі: наземній аналоговій і цифровій, кабельній, супутниковій, ADSL, IP-телебачення, мобільній і т. д.  на території України.

Запуск україномовної версії каналу EURONEWS є проектом державного значення, що сприятиме просуванню європейських цінностей серед українського народу та об’єднанню українського суспільства навколо ідеї європейської інтеграції України заради прогресу та становлення України як європейської держави, що сприятиме зміцненню міжнародного авторитету України у світі. З приходом інформаційної епохи  та динамічним поглибленням процесів інтеграції політичного, економічного та культурного життя країн світу поширення достовірної та оперативної інформації про суспільно-політичні події у світі стає головною та пріоритетною місією всіх засобів масової інформації, які впливають на формування суспільної думки та забезпечення стабільності розвитку кожної країни.  У цьому контексті важливо зазначити велику конкуренцію та зацікавленість у створенні нових мовних версій каналу EURONEWS, який нині є інформаційним лідером за аудиторією глядачів та покриттям, випереджаючи навіть такі канали, як BBC та CNN.

Запуск EURONEWS в україномовній версії відбудеться 24 серпня 2011 року

Супутниковий сигнал телевізійної програми Euronews в україномовній версії буде передаватися в рамках міжнародного сервісу Euronews через пан-європейський супутник

Детальні параметри супутника:

  • Супутник - Hot Bird 6
  • Орбітальна позиція - 13.0° с.д.
  • Стандарт мовлення – MPEG-2/DVB-S
  • Частота - 12597 МГц
  • Поляризація – вертикальна (V)
  • Швидкість -27500
  • FEC – 3/4
  • Audio PID (українська) – 2241


*** У меню приймача вибрати сервіс зі звуковим супроводом на українській мові, або вибрати Audio PID (українська) – 2241. В залежності від типу тюнера українське звучання супроводу каналу визначається оператором.

Окремо необхідно зазначити, що у відповідності до угоди між НТКУ та  EURONEWS починаючи з 24 серпня 2011 року доступ до Euronews в російськомовній версії на території України буде обмежено.

Враховуючи викладене вище, запрошую Вас до співпраці у напрямі розповсюдження в кабельних багатоканальних мережах телевізійної програми Euronews в україномовній версії на безоплатній основі. При цьому державного значення має питання забезпечення можливості доступу максимальної кількості абонентів до україномовної версії програм EURONEWS, у зв’язку з чим прошу Вас розглянути можливість включення україномовної версії програм EURONEWS до соціального пакета Вашої кабельної мережі.

Детальну інформацію щодо телевізійної програми Euronews в україномовній версії Ви можете прочитати тут.

Щодо отримання дозволу на розповсюдження програми Euronews в україномовній версії, прошу звертатися за телефоном 066 137 99 16 (адреса для електронного листування nataliia.vitruk@gmail.com).

З повагою та надією на плідну співпрацю

Генеральний директор,

 Є.А  Бенкендорф 

24 серпня 2011 року геополітична та мовна карта буде вже іншою: англійська, французька, іспанська, німецька, італійська, португальська, російська, арабська, турецька, фарсі та УКРАЇНСЬКА.

Читайте також: