:
Інформаційний прорив України в європейський інформаційний простір, до якого залишаються лічені дні

Інформаційний прорив України в європейський інформаційний простір, до якого залишаються лічені дні

05 серпня 2011

21 жовтня 2010 року Національна телекомпанія України та EURONEWS підписали ліцензійний договір про запуск цілодобової україномовної версії міжнародних новин EURONEWS, який відбудеться 24 серпня 2011 року, в День 20-ої річниці Незалежності України.

Запуск української версії EURONEWS стане важливим інформаційним проривом нашої держави до європейського інформаційного поля завдяки створенню нової потужної інформаційної платформи та присутності української команди журналістів в інформаційній команді EURONEWS. 

EURONEWS є найавторитетнішим світовим інформаційним каналом

Діяльність EURONEWS основана на принципах свободи слова та комунікації та редакторської незалежності.

EURONEWS, європейський багатомовний інформаційний канал, який веде мовлення щодня 24 години на добу на десяти мовах світу: англійська, французька, іспанська, німецька, італійська, португальська, російська, арабська, турецька та фарсі.

24 серпня 2011 року геополітична та мовна карта буде вже іншою: англійська, французька, іспанська, німецька, італійська, португальська, російська, арабська, турецька, фарсі та УКРАЇНСЬКА.

EURONEWS – це унікальна за своїм підходом та подачею новин організація, що здійснює свою діяльність в 11 мовних версіях, за кожну з яких відповідає окрема команда журналістів. Загалом в EURONEWS працює 370 журналістів з більше, ніж 20 країн. Канал було започатковано в Ліоні в 1993 році і на даний момент його мовлення здійснюється на 350 мільйонів домівок у 155 країнах за допомогою різних мовних платформ: ТБ, Інтернет, смартфони, КПК, тощо.

Euronews висвітлює світові події, актуальні з європейської точки зору. Екстренна інформація передається оперативно у режимі прямих включень з місця події, регулярно оновлене зведення новин виходить в ефір кожні півгодини і включає поряд з сюжетами про ключові суспільно-політичні події фінансові новини, спортивну хроніку, звіти про діяльність європейських органів влади тощо.   

Крім того, канал має низку тематичних програм, присвячених культурним подіям, розвитку науки та високих технологій, охороні навколишнього середовища, різноманітним проблемам населення Європи та іншим актуальним питанням.

EURONEWS, за допомогою свого глобального світогляду та завдання висвітлювати європейські та міжнародні новини в історичному та геополітичному контексті, з урахуванням європейських та середземноморських політичних, економічних, соціальних та культурних реалій, пропонує всім без виключень глядачам усі доступні об’єктивні дані, надаючи їм змогу краще зрозуміти історію в процесі її створення.

Новини EURONEWS є авторитетним європейським каналом за достовірність подачі інформації, за повагу до усіх точок зору, особливо політичних та релігійних, повагу до людської гідності та прав людини. При висвітлення будь-яких конфліктів канал не займає позицію жодної зі сторін конфлікту, а надає можливість кожній стороні надати свою точку зору. 

EURONEWS здійснює прямі трансляції будь-яких важливих подій, що мають політичну, економічну, соціальну та культурну значимість. Вміння швидко здійснювати підготовку програм дозволяє глядачам бути свідками події та історії.

Трансляція української версії  EURONEWS 24 години на добу 7 днів на тиждень. 

2 серпня 2011 року EURONEWS і Національна телекомпанія України спільно анонсували офіційний запуск української версії  EURONEWS.  

Запуск повноформатної української версії  EURONEWS відбудеться 24 серпня 2011 року о 15.00. На момент запуску українська версія EURONEWS транслюватиметься через супутник Eutelsat Hot Bird 6 13 гр. Сх., який охоплює європейський континент, середземноморський басейн та Центральну Азію. EURONEWS поширюватиме нову мовну версію серед українців у всьому світі. Зі свого боку, НТКУ поширюватиме її на території України. 

Трансляція української версії Євроньюз – це іміджевий медіа проект в рамках європейської інтеграції України, який забезпечує посилення присутності України в європейському та світовому інформаційних просторах з метою всебічного задоволення потреб українського суспільства - громадян України, а також громадян інших країн світу, для яких українська є рідною мовою - права на отримання інформації рідною їм мовою. 

Трансляція української версії Євроньюз забезпечить новинами українською мовою численну українську діаспору за кордоном, задоволення її національно-культурних та мовних потреб, та надасть нові можливості щодо залучення закордонних українців до суспільного життя України. Крім того, можливість отримувати новини рідною мовою дозволить забезпечити збереження, підтримання та розвиток української етнічної ідентичності, культури, мови та національних цінностей нашої держави. 

Трансляція Євроньюз українською мовою також сприятиме просуванню європейських цінностей серед українського населення та об’єднанню українського суспільства навколо ідеї європейської інтеграції України заради прогресу та становленню України як європейської держави. 

Читайте також: