:
Kristall - українка, яка повезе

Kristall - українка, яка повезе "Європу" до Вірменії

10 серпня 2011

Ця маленька, але дуже талановита дівчинка, у свої 11 - вже справжня зірка. Вона лауреат вокальних конкурсів, володар гран-прі фестивалів "Висока Нота" і "Beauty Star Ukraine - 2009" та звання "Гордість нації", вона встигла навіть стати телеведучою, її ім'я внесли в "Енциклопедію юних талантів Україна", а цього року вона буде підкоряти вже Європу на "Дитячому Євробаченні 2011". Її сценічна кар'єра почалася в 4,5 роки, але від кожного наступного свого виступу вона отримує такий же спектр емоцій, як від першого в житті. Голосування журі і глядачів Національного відбору "Дитячого Євробачення" визнало її найталановитішою молодою співачкою в країні, а вона з гордістю розповідає про таланти своїх молодших сестер. У своєму першому після перемоги інтерв'ю Kristall (Христина Кочегарова) та її мама Ольга Юріївна поділилися ще киплячими емоціями і розповіли про сімейні гастролі.

Kristall, ти дійсно як кристал - багатогранна. І співаєш, і танцюєш, і ведучою працюєш, і вироби робиш для сестер своїми руками... Поділись секретом: як ти все встигаєш?

Kristall: До обіду я ходжу до школи, після цього - займаюся вокалом, додатковими заняттями з англійської, музикою ...

Мама: А вночі всім іншим!

Kristall: Так, увечері я сідаю за домашні завдання. І на вихідних паралельно роблю домашні завдання, а у вільний час - вироби для своїх сестер.

Мама: Вихідні у нас теж розписані по хвилинах. А особливо зараз - адже ми ще й хочемо додатково танцями займатися.

А хочеться іноді просто погуляти на вулиці? Чи тобі цікавіше займатися творчістю?

Kristall: Звичайно, хочеться іноді. Трохи прикро дивитися, як всі мої друзі гуляють, а я завзято займаюся. Але, коли я виросту у мене вже буде досвід, я вже поставлю себе на ноги, а вони тільки будуть починати. Так що думаю, що це все на краще.

Всі тексти ти пишеш сама, з маминою допомогою. Як часто приходить натхнення?

Мама: Зазвичай починається так: я прибігаю до Христини зі словами "У мене вночі така пісня народилася!" і починаю розповідати їй. Часто вона мені показує свої вірші. Іноді, буває, по 5 пісень відразу пишемо. Якщо натхнення покликати, то воно швидко приходить.

"Європа" - це теж твоя пісня?

Kristall: Так, я написала її з мамою, і сама підібрала на фортепіано музику. А аранжування написав мій учитель.

Пісня написана як ніби саме для цього конкурсу!

Kristall: Так, у нас було багато ідей різних, ми довго обирали, але потім мені раптом прийшла в голову ця пісня - і все.

На пісню "Європа" ти зняла свій перший кліп. У тебе вже є досвід роботи перед камерою, але все ж - це було по-іншому?

Kristall: Я вже рік працювала ведучою на телеканалі ОТВ у програмі "Teen Club". Але кліп - це щось нове. Зйомки тривали з п'ятої ранку до восьмої вечора, але зате відзняли у двох варіантах: англійською та українською мовами. Було дуже весело, особливо коли нас забули! (сміється) В кінці пісні нас знімали у вантажівці. Коли від режисера прозвучало "Стоп! Знято" все люди розбіглися збирати апаратуру, а нас забули звідти зняти! Добре, що проходив дядько, "добрий самаритянин", і допоміг нам злізти, але стрибати все-таки довелося.

Мама: Атмосфера була просто чудова. Діти зовсім не втомилися за весь день. Коли зйомки закінчилися, вони говорили "А ми ще хочемо!". Всі вони дуже подружилися.

Kristall: Так, ми досі спілкуємося. Як і з тими, з ким були разом в "Артеку". Там ми всі дуже подружилися.

Мама: Маленький відступ від теми. 11 ночі, мама заходить до кімнати, а дитина "висить" на телефоні і перед нею - відкритий скайп. "З ким ти досі розмовляєш, вже ніч?". "З Мілою, з "Флешок". І так кожен день! (Сміється)

Kristall: В "Артеку" було завжди дуже весело, особливо коли ми чекали своєї черги на репетицію. У холі будівлі, де ми репетирували, стояв червоний рояль. І один хлопчик, який професійно грає на фортепіано, сів і почав грати "Титанік". Інший хлопчик показав нам приклад і заліз на рояль, а ми всі лягли навколо "зірочкою" і почали співати "We will rock you!".

Мама: А потім раптом приходить директор табору ...

Kristall: І все потихеньку розповзаються... (сміється)

Для тебе "Євробачення" це не перший конкурс, але вже серйозніший, ніж раніше. І тим не менш, ти вела себе дуже впевнено на сцені. Допоміг досвід?

Kristall: І він теж. Хоча я взагалі отримую кайф на сцені. Я переживала, звичайно, адже втратила голос перед самим фіналом, і той виступ був першим після лікування. Я навіть не розспівувалася. Але в грінрумі я сказала собі, що там, у глядацькому залі, всі мої друзі. І відразу заспокоїлася.

Нацвідбір був досить важким, адже суперники у тебе були гідні. Хто тебе підтримував?

Kristall: Мене підтримувала моя родина, люди які займалися мною - ставили номер, вокал. Всі мене дуже підтримували, за що всім величезне спасибі! Було складно, адже всі учасники дуже сильні, у них у всіх величезний талант.

Тим вагомішою є твоя перемога. Адже ти стала кращою з кращих. Ти вже готуєшся до конкурсу у Вірменії?

Kristall: У серпні, я думаю, ще трохи відпочину, а у вересні вже почну посилено готуватися.

Будеш готувати новий номер?

Kristall: Ще не знаю, це ми будемо обговорювати з постановниками пізніше. Звичайно, я постараюся зробити виступ ще яскравішим, але деякі елементи залишаться.

Твій костюм в тому числі, напевно. Адже їм захоплювалися навіть члени журі. Таке креативне вбрання - теж твоя ідея?

Kristall: Так, це була моя ідея, але, звичайно, мені допомогла її втілити в життя мій дизайнер. Разом ми зійшлися на такому варіанті.

Сьогодні ти мені подарувала свій перший альбом - "Різнокольоровий світ". Тут ще немає пісні "Європа". Твій другий альбом буде вже після "Євробачення"?

Kristall: Я планую випустити другий альбом до конкурсу, тому намагатимуся записати якомога більше пісень. У мене буде багато репетицій, але я все ж постараюся випустити альбом восени.

Мама: До другого альбому ми хочемо підійти креативно, може, додамо маленький фотоальбом.

Ти багато їздиш, береш участь у концертах та конкурсах. І твоя родина завжди з тобою. Молодші сестри допомагають? Танцюють і співають з тобою?

Kristall: Так. Молодша сестра, правда, дуже маленька - їй дев'ять місяців, а середньої 2 роки 9 місяців. Середню звуть Полінка, а молодшу - Діанка. Поліна, якщо їй пісня подобається, одразу ж починає танцювати, сідає на шпагат. Я по ній навіть можу передбачити стане хітом моя пісня чи ні. Якщо їй подобається - значить, точно стане. Так було і з "Європою". Полінка досі любить цю пісню. Вона була в залі під час мого виступу і так натанцювалася, що відразу ж після нього заснула!

Ти займаєшся багато чим, але найбільше любиш музику. Вона і стане твоєю основною професією?

Kristall: Я дуже хочу стати журналістом. І я вже запланувала собі, що у мене буде не одна освіта - журналістська, вокальна та юридична.

Ти любиш і спорт, наскільки я знаю.

Kristall: Так, у вільний час я люблю пограти у волейбол або поганяти з хлопчиками у футбол. І нещодавно відкрила для себе бадмінтон, мені дуже сподобалося.

В "Артеку" грала з ким-небудь?

Kristall: Ні, на жаль. Не було вільного часу. До репетицій у нас була серйозне артеківське життя, тому зі спорту була тільки легка атлетика.

Ти перший раз була в таборі?

Kristall: Так, я спочатку навіть розгубилася, не знала що мені робити. Але мені дуже сподобалося там.

В "Артеку" ви жили без батьків?

Kristall: Так, але вони жили в сусідньому готелі і часто провідували мене.

Мене підтримує вся сім'я: тато підтримує, мама організовує, бабуся возить, дідусь теж бере участь у всьому. А сестри вже настільки звикли до закулісного життя, що молодшенька навіть засинає під шум і музику зі сцени.

Ти давно вже думала про участь у "Євробаченні"?

Kristall: Я хотіла піти на Національний відбір ще в 9 років. Але в конкурсі дозволяється брати участь тільки з 10. У минулому році у мене було дуже багато виступів – я беру участь у благодійних концертах на підтримку дітей-сиріт - і тому я змогла піти на кастинг, коли мені виповнилося вже 11.

Ти думала про те, що ти будеш робити, якщо переможеш? Який наступний крок?

Kristall: Я поки зупинилася на підготовці до виступу на "Євробаченні", концертах, на які мене будуть запрошувати, записі альбому. А після конкурсу - не знаю ще, але точно не припиню співати і виступати на концертах.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,34% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: