:
Шедеври вітчизняного кінематографу на Першому

Шедеври вітчизняного кінематографу на Першому

10 серпня 2011

Перший Національний продовжує покази улюблених вітчизняних фільмів. Кращі актори, знайома кожному музика та інтригуючі сюжети. Дивіться у четвер 11 серпня на Першому:

12:30 - фільм "Невідомі сторінки з життя розвідника"

Картина режисера Володимира Чеботарьова за мотивами повісті Анатолія Азольского "Зайвий".

Дія розгортається під час Великої Вітчизняної війни. Радянський розвідник, покинутий на окупованій німцями території, опиняється у важкій ситуації: високі чини органів держбезпеки ставлять його в положення знедоленого. Проте він продовжує діяти - на свій страх і ризик...

14:15 - фільм "Нормандія-Неман"

Художній фільм режисера Жана Древіля про французьких льотчиків. Оснований на реальних подіях, у фільмі частково змінені справжні прізвища льотчиків. Фільм розповідає про славну французької ескадрильї "Нормандія-Неман", яка билася в роки Другої світової війни в російському небі, і похована у братській могилі на Введенському кладовищі (у народі його називають "німецьким") в Москві.

16:25 - "Нічний мотоцикліст"

Детектив режисера Юлія Слупського, знятий на кіностудії імені Довженка за мотивами однойменної повісті Віктора Смірнова про боротьбу з правопорушниками.

Міліція розслідує вбивство колишнього в'язня гітлерівського концтабору. Ударом ножа в серце вбито інженера Асєєва Федора Миколайовича. Ніяких слідів боротьби на місці злочину не виявлено, але з будинку Асєєва викрадені гроші і хтось рився в паперах і документах убитого. Що послужило мотивом злочину: пограбування або страх, який комусь вселяв Асєєв? Розплутуючи цю непросту справу, міліція звернулася до архівних документів часів війни.

19:15 - "Фортеця на колесах"

Військова драма Олега Ленціуса, знята на Кіностудії імені Довженка в 1961 році.

Йде 25-й день Великої Вітчизняної війни. Радянська армія веде запеклі бої в котлі під Каневом, намагаючись не підпустити ворога до Києва. Знаючи, що у наших частин закінчуються боєприпаси, нацистське командування починає операцію "Пантера" з блискавичного захоплення і розгрому захисників Києва. Єдина надія потрапили в оточення військ - бронепоїзд "N56". Його завдання - зупинити просування фашистів і прорвати кільце облоги, створивши рятівний коридор для російських солдатів.

Дивіться тільки найкраще кіно. На Першому Національному.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,34% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: