:
Класика українського кіно: водевіль

Класика українського кіно: водевіль "Веселі Жабокричі"

12 серпня 2011

15 серпня о 16:30 в ефірі Першого – фільм Віктора Іванова "Веселі Жабокричі".

Водевіль, створений за мотивами класичних українських комедій Марка Кропивницького, Івана Котляревського, Григорія Квітки-Основ'яненка, Степана Васильченка, розповідає про життя і звичаї українського села в далекому минулому.

Сільський старшина, злий через похмілля, зрозумів, що "не годиться кожен день пити, треба через день". Засмучений, що ніхто не зривав листки з календаря, заборонив молоді збиратися вечорами на гуляння. Але саме ввечері має відбутися перше побачення Оленки і Тиміша. Треба діяти: спритні парубки і дівчата вирішили допомогти закоханим і так напоїти старшину, щоб він забув про свою заборону...

Фільм транслюється в рамках спільного проекту Першого Національного, Кіностудії імені Довженка та Міністерства культури України "Класика українського кіно".

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,34% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: