:
Спільний проект Першого Національного та газети

Спільний проект Першого Національного та газети "День" до Дня Незалежності

12 серпня 2011

Перший Національний і газета "День" починають спільний проект, приурочений до Дня Незалежності України.

Цього року Україна святкує знаменну дату - 20 річницю своєї Незалежності. Наша країна пройшла довгий і тернистий шлях до втілення багатовікової мрії українців - бути суверенною державою.

Вважаючи, що засоби масової інформації не можуть залишитися осторонь, Перший Національний разом з газетою "День" запустив спеціальний проект, який висвітлює найголовніші події, головні історичні особистості, що зіграли значну роль в становленні української держави.

Щодня на Першому Національному виходять міжпрограмні ролики "20 кроків до мрії" та "Обличчя української історії", а продовження проекту - текстові матеріали, підготовлені за допомогою експертів з Національної Академії Наук України, будуть розміщуватися на сторінках газети "День". У друкованому варіанті вже вийшли історії Катерини Білокур, Олександра Довженка та Миколи Амосова.

Проектами "20 кроків до мрії" та "Обличчя української історії" Перший Національний, нарешті, повернув в ефір ті обличчя, які повинні були не сходити з нього протягом попередніх двох десятиліть - Тараса Шевченка, Лесю Українку, Григорія Сковороду, Петра Сагайдачного, Катерину Білокур, Олександра Довженка.

"День", як видання, що традиційно працює над культурним та інтелектуальним розвитком своєї аудиторії, підтримало ініціативу телеканалу, що призвело до початку органічного і плідного партнерства.

Цикл "20 кроків до мрії" присвячений важливим історичним фактам, подіям, які розвивалися навколо становлення української держави, починаючи від перших спроб українського народу отримати Незалежність. Темою роликів стали історичні факти, битви, події, учасниками яких стали українці, які боролися за створення України - вільної і незалежної країни.

Проект "Обличчя української історії" нагадає глядачам про ті видатні історичні постаті, які залишили свій важливий внесок в історії і стали легендами для кожного українця. Мова піде про таких значущих українців, як Пилип Орлик, Княгиня Ольга, Богдан Хмельницький, Петро Сагайдачний, Ярослав Мудрий та багатьох інших українців, чиє ім'я навіки закарбувалося на сторінках історії України та в пам'яті усіх поколінь українців, для яких "держава" - не просто слово, що позначає цілісність території.

Спільний проект Першого Національного та газети "День" - соціально-культурна акція, спрямована на підвищення патріотизму серед українців, самоусвідомлення себе як нації.

"Нашій незалежності лише 20 років, але наша країна має багату й цікаву історію, наповнену стількома подіями та особистостями, які вплинули і на історію світову, - говорить генеральний директор Національної телекомпанії України Єгор Бенкендорф. - Проект, який ми пропонуємо вашій увазі, був підготовлений спільно з фахівцями з Академії наук України. Матеріали проекту об'єктивно, нікого не засуджуючи і не прославляючи, описують навіть найбільш неоднозначних постатей української історії. Цей проект буде цікавий і для дорослого, і для молодого покоління, він спрямований на виховання патріотизму та гордості за країну, яка подолала довгий шлях до незалежності. Перший Національний разом з газетою "День" почали цю співпрацю для того, щоб донести інформацію якомога більшій кількості людей, щоб не тільки глядачі Першого Національного, а й читачі газети "День" змогли більше дізнатися про історичних діячів і події, які вплинули на розвиток держави України.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,34% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: