:
Новий етап співпраці НТКУ та Canal France International (CFI)

Новий етап співпраці НТКУ та Canal France International (CFI)

18 серпня 2011

Важливим напрямком міжнародної діяльності НТКУ залишається співпраця з каналом CFI, Canal France International. Починаючи з 2010 року, у зв’язку із зміною формату співробітництва CFI зі своїми партнерами, НТКУ підписала новий контракт, який передбачає співробітництво у програмній сфері та у сфері обміну досвідом й навчанні працівників НТКУ. За сприяння каналу CFI управління закордонного співробітництва організували два міжнародних тренінги для працівників ТВО інформаційно-аналітичних програм, зокрема: 14-20 листопада 2010 року за участю французького експерта пані Женев’єви де Монгольф’є, присвяченого питанням управління, організації редакції та побудові роботи над випусками новин; 10 – 16 липня 2011 року за участю французького експерта пана Жана-Франсуа Клера, присвяченого питанням удосконалення випусків новин та режисерсько-операторської роботи. Під час тренінгу французький режисер зустрівся з працівниками відділу дизайну і графіки, режисерами випуску, режисерами монтажу, операторами, редакторською групою.

Жан-Франсуа Клер має тридцятирічний досвід роботи режисером новин. Наразі він працює на корпорацію France Télévisions, на каналі France 3, де є режисером вечірнього випуску новин о 19.20.

Наступним кроком роботи з CFI у цьому напрямку стане проведення ще двох тренінгів для ТВО інформаційно-аналітичних програм, організація яких запланована на осінь 2011 року. Наразі управління закордонного співробітництва проводить відповідні переговори з французькою стороною. Зокрема, планується проведення тренінгів для ведучих Новин та інформаційно-аналітичних програм, а також тренінг присвячений питанням графічного оформлення та дизайну випусків Новин. 

Читайте також: