:
«Світ атома» на Першому Національному

«Світ атома» на Першому Національному

19 серпня 2011

Атомна енергетика – одна з наймолодших і найбільш динамічних галузей світової економіки. Існуючи лише 50 років, вона забезпечує понад 16 відсотків попиту на електрику в усьому світі. А подекуди її частка перевищує 80%.

Україна входить до першої десятки держав з розвиненою ядерною енергетикою. У планах на майбутнє – зберегти таку саму вагому роль цієї галузі, адже людство опинилося на порозі глобальної енергетичної кризи.

Провідні вчені одностайні: вихід з енергетичного лабіринту буде непростий. У цьому сторіччі єдиний можливий шлях – розвивати ядерну енергетику. Для нашої держави переваги мирного атома на тлі майже вичерпаних запасів органічного палива – беззаперечні. Це дуже актуально, адже власного урану вистачить на сотні років. За обсягами розвіданих покладів Україна посідає 6-те місце у світі. А це означає, що АЕС ще довго слугуватимуть основою її енергетичної безпеки.

Безпека вітчизняних атомних електростанцій, потенціал та переваги ядерної енергетики. Про це та інше – у програмі «Світ атома». Щосуботи на Першому Національному.

Читайте також: