:
«Обличчя України»: повна версія.

«Обличчя України»: повна версія.

22 серпня 2011

24 серпня в Україні святкуватимуть 20-ту річницю Незалежності України. Історичне становлення нашої держави відбувалося протягом багатьох віків. За цей час не одному поколінню українців довелося ціною власного життя здобувати право прийдешніх поколінь на вільне і незалежне життя. Сьогодні ж 1991 рік вписано в новітню історію України, як час, з якого почалася нова сторінка розвитку державності. Проте важливо пам’ятати історичні постаті та події для того, щоб не забувати про шлях, який довелося подолати українській державі в своєму становленні.

З нагоди відзначення 20-ї річниці Незалежності України, Перший Національний з початку року почав готувати низку проектів, присвячених видатним українцям, патріотичним роздумам і важливим історичним моментам.

У вівторок (23 серпня) о 8:30 глядачі Першого можуть побачити повну версію проекту "Обличчя України", що виходив в ефірі Першого Національного з початку 2011 року. У цьому проекті зібрані 20 видатних особистостей, які зіграли велику роль в історії України. Розповідь про них і відеоматеріал дозволить більше дізнатися про цих видатних людей. Ідея матеріалів — розповісти про найцікавіші та найбільш значимі постаті в становленні української держави. Це історії про тих, хто піднімав на світовий рівень українську культуру, спорт, шокував своїми винаходами і давав шанс пишатися своєю країною кожному українцю. Чим ці люди увійшли в історію своєї країни? Якою ціною далася їм слава? Чи легко бути героєм свого часу? Поряд з прізвищами відомими на весь світ - Володимир Кличко, Ярослава Стецько, Олександр Шалімов, Катерини Серебрянської, Назарія Яремчука та багатьох інших будуть і менш відомі у світі, але визначні для українців. Метою сюжетів є показати через історичне обличчя України, що успіх країни — це її люди. Сюжети виходили в програмі "Підсумки дня" щосуботи з 5 лютого по 20 серпня 2011 року.

Читайте також: