:
День прапора на Першому

День прапора на Першому

22 серпня 2011

У вівторок (23 серпня) в Україні відзначатимуть День прапора.

Державний Прапор – один з трьох офіційних державних символів, що символізують суверенітет держави. Державний Прапор України – стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольору із співвідношенням ширини прапора до його довжини 2:3. Значення синього та жовтого кольорів на прапорі традиційно трактують як поєднання чистого, мирного безхмарного неба, що простягнулося над жовтим кольором хлібного лану – символу мирної праці і достатку. 24 липня 1990 року, на флагшток перед будівлею Київської мерії був піднятий синьо-жовтий прапор, освячений у Софіївському соборі. Державний Прапор України затверджено Постановою Верховної Ради України від 28 січня 1992 р.

Дивіться цього дня на Першому:

О  10:00 – Церемонія урочистого підняття Державного прапора України у місті Києві за участі Президента України Віктора Януковича та перших осіб держави  (повтор о 20:40).

О 10:20 – День прапора України. Підняття прапора у регіонах України.

О 14:05 – Святковий концерт «Символ країни – прапор країни» за участю зірок української естради.

О 15:00 – Урочистості та святковий концерт з нагоди Дня Державного прапора України (Палац «Україна). Церемонія вручення Президентом України державних нагород.

О 21:15 – документальний фільм «7300 днів». Документальний фільм на основі розповідей про найважливіші події 1990-2011 років із широким застосуванням архівних та натурних зйомок, а також коментарів перших осіб держави і відомих українців - безпосередніх учасників подій.

Читайте також: