:
До Дня Незалежності України. Документальні фільми «Межа свободи» та «7300 днів»

До Дня Незалежності України. Документальні фільми «Межа свободи» та «7300 днів»

22 серпня 2011

До Дня Незалежності України у вівторок (23 серпня) о 13:30 Перший Національний покаже документальні фільми «Межа свободи», режисер Марк Гресь, а о 21:15 - «7300 днів».

Лейтмотив стрічки «Межа свободи» – сьогоднішнє розуміння свободи всіх верств населення. Через різних героїв – звичайних людей – автор стрічки спробує розібратися і усвідомити поняття свободи, подивитися на нього різними очима.

Однією з особливостей документального фільму «Межа свободи» є майже повна відсутність закадрового тексту, що дає можливість повністю зануритися у думки та роздуми героїв фільму.

«В ста кілометрах від Києва в Згурівському районі знаходиться хутір під назвою Свобода. Раніше він мав назву НКВД. Його мешканців так і називають – «свободівцями» або «нквсниками». Наша країна, так само, як і цей хутір – постійна невизначеність. Протягом 20-ти років Незалежності ми, як би, зависли в магнітній пастці між двома полюсами і власну інертність називаємо мудрістю і чекаємо змін не від себе, а від царів та героїв. Цей фільм – це пошук відповіді, а що таке власна свобода? Як ми розуміємо це поняття після двадцяти років умовної свободи? І взагалі, потрібна вона нам? Про це розкажуть і люди, і данні соціологічний досліджень», - розповів режисер фільму Марк Гресь.

Документальний фільм «7300 днів» розкаже про найважливіші події та найяскравіші особистості 1990-2011 років. З широким застосуванням архівних та натуральних зйомок, а також коментарів перших осіб держави та відомих українців – безпосередніх учасників подій. Коментатори – Віктор Янукович, Іван Драч, Леонід Кравчук, Леонід Каденюк, Віктор Ющенко, Ганна Герман.

Читайте також: