:
До ювілею Богдана Ступки на Першому вийде спеціальний випуск  програми «Театральні сезони»

До ювілею Богдана Ступки на Першому вийде спеціальний випуск програми «Театральні сезони»

25 серпня 2011

Цей подарунок канал приготував  до 70-річчя видатного майстра театру і кіно. Програма вийде в ефір Першого Національного 27 серпня – в День народження Богдана Сильвестровича.

Знімальна група «Театральних сезонів» створила своєрідний портрет майстра. В програму ввійшли інтерв’ю самого Богдана Сильвестровича, його колег, рідних. Фрагменти найвідоміших фільмів та спектаклів з його участю. Архівне відео зі святкування його 65 річниці – разом з мамою за родинним столом у Львові. Глядачі почують, як вона співає.

Майстер сцени розповів чому відмовився від роботи в постановці «Майстра і Маргарити».

Давні колеги Богдана Сильвестровича Народна артистка Українки, актриса театру ім. Лесі Українки  Лариса Кадочнікова, художній керівник Львівського театру ім. Марії Заньковецької Федір Стригун, Народний артист України актор театру ім. Марії Заньковецької  Богдан Козак, Народна артистка України, актриса театру ім. Івана Франко  Поліна Ладова  впевнені  - Богдан Ступка справжній геній, і грати з ним на одній сцені задоволення і честь.

Про свого чоловіка, батька та діда розповідають: Лариса Ступка, Народний артист України Остап Ступка та Дмитро Ступка.

«Остап згадав, як він колись в юності, жартома,  пропонував батькові змінити прізвище, бо двом Ступкам на одній сцені тісно.

Внук Дмитро розповів про те, як дід з дитинства вчив його акторській професії. Хлопець також пригадав, як в дитинстві  думав, що в кіно акторів насправді вбивають. Дмитро вважав професію дідуся дуже героїчною, і все питав скільки треба акторів, щоб зняти одну батальну сцену. Таку, наприклад, як в картині «Вогнем і мечем», - ділиться враженнями про зйомки ведуча і автор програми Світлана Леонтьєва.  

Розповідаючи про свою дружину, Богдан Сильвестрович називає Ларису надзвичайно мудрою жінкою, і каже що їх шлюб тримається на її мудрості. А прожили вони разом вже 45 років.

«Моя Лариса каже мені, вже не раз би тебе покинула. Але піду в театр, подивлюсь, на тебе на сцені і знову в тебе закохуюсь», - з любов’ю до своєї другої половини каже Богдан Сильвестрович.

В програмі  «Театральні сезони на Першому» Лариса Ступка поділиться своїм секретом, як зберегти на все життя гармонію в сім’ї.

Дивіться  «Театральні сезони» у суботу 27 серпня о 16.30 на Першому Національному.

 

Читайте також: