:
Спецпроекти Першого до Дня Незалежності здобули високі медіа показники

Спецпроекти Першого до Дня Незалежності здобули високі медіа показники

25 серпня 2011

День Незалежності Перший Національний провів з високими медіа показниками. За підсумками дня (24 серпня) Перший посів шосте місце у загальному рейтингу українських телеканалів з часткою 5,10% (за аудиторією 18+). Для порівняння у 2009 році загальна частка Першого 24 серпня склала 3,37%, у 2010 році – 4,33% (за аудиторією 18+).


За аудиторією 18+50+ медіа показники (частка) Першого у динаміці виглядають наступним чином: 2009 рік – 3,05%; 2010 рік – 3,77%; 2011 рік – 4,57%.


Таких високих результатів Перший Національний досяг завдяки оригінальній концепції у створенні ефірного продукту. Цього дня Перший показав два Мистецьких телемарафони, нову програму «Вечори з Віталієм Коротичем», документальний фільм «7300 днів», а також у прямому ефірі транслював офіційні святкування з головної площі Києва та регіонів України. Святковий настрій, який цього дня панував в ефірі Першого, дозволив глядачам каналу відчути неповторність національного свята.

Пряма трансляція концертної програми «Фольк-music» на Софіївській площі, де на глядачі Першого чекали виступи народних колективів з різних областей України, здобула частку 7,69%. Автентична українська пісня, що лунала цього дня у центрі столиці, завдяки Першому Національному наблизила українців до неповторного українського колориту. Нажаль, сьогодні ровесники Незалежності мало обізнані на українських народних піснях, саме тому в такий день Перший Національний спробував показати молоді усю глибину та неосяжність української культури.

 Документальний фільм «7300 днів» створений на основі розповідей про найважливіші події 1990-2011 років із широким застосуванням архівних та натурних зйомок, а також коментарів перших осіб держави і відомих українців - безпосередніх учасників подій, здобув частку 5,85%, що відповідає середнім показникам футболу Ліги Європи.

Прем’єра програми «Вечори з Віталієм Коротичем», гостем якої став Президент України Віктор Янукович, здобула частку 5,84%.

Пряма трансляція урочистого концерту за участю найкращих військових духових оркестрів України з Майдану Незалежності у Києві – частка 5,91%.

Художній телемарафон до 20-ї річниці Незалежності України, що розпочався о 20:00 мав частку 4,40%.

«Цього дня ми прагнули створити дійсно святковий настрій у всіх українців. Головна мета, яку ми поставили перед собою, складаючи ефірну сітку на День Незалежності, - показати українцям важливість, актуальність цього свята для всіх нас і для кожного окремо. Нам не хотілось в цей святковий день псувати людям настрій політичними моментами і звертати увагу глядачів на буденні проблеми, які і так кожного дня присутні в кожному українському домі. Велике державне свято, радісний настрій – ось таким був цей день на Першому Національному. І, як бачимо, люди відгукнулися на нашу ідею, це показують медіа показники Першого», - розповів генеральний директор Першого Національного Єгор Бенкендорф.


Читайте також: