:
Андрій Кравчук:

Андрій Кравчук: "Приємно, що саме державний канал піднімає соціальні теми"

30 серпня 2011

Соціальний проект Першого Національного "Віра. Надія. Любов" допомагає тим, хто потрапив у біду. У студію програми приходять люди, які не в силах знайти кошти на лікування хворої дитини, адаптувати в соціумі дитину - інваліда. Ті, хто постраждав від чиновницького свавілля, багатодітні матері - одинаки.

Програма Першого Національного "Віра. Надія. Любов" намагається допомогти кожній людині, яка потрапила у біду. За час виходу проекту багато хто зміг переконатися в його дієвості.

Милосердя у дії

Онкохворому юнакові Олегу Філоненко зібрали гроші на купівлю ендопротеза.

Дівчинка з незаможної сім'ї Настя Польова відправилася на лікування в США.

Прооперовані діти, що потребують термінового хірургічного втручання: Настя Романченко, Вероніка Шароварова, Маргарита Боблян.

Медичну консультацію у кращих фахівців отримали: Юрко Логвінський, Оля Фуртас і Ваня Скінтей.

Учасники програми, телеглядачі і громадські організації надали матеріальну допомогу і моральну підтримку: Владику Горголе, Владу Білому, Саші Хмелевой, Богдану Шіндеру, Валері Кривощекову, Кирилу Москалецькому.

Сироті Дарині Петренко була надана правова допомога, дівчинка готується до переїзду в сім'ю усиновлювача.

Випускниця інтернату Наташа продовжила навчання в Університеті ім. Драгоманова, їй надали гуртожиток.

Юридичну консультацію отримали потерпілі в ДТП: Оля Воложенінова і Олена Пегасина; що узяла під опіку 3-х онуків Людмила Дубовик (постановка на квартиро облік); а також Світлана Султан, дочка якої проживає за кордоном.

Ігорю Дибі і Павлику Верчинському, що страждають ДЦП, були подаровані спеціальні тренажери для реабілітації.

Талановиті діти - інваліди отримали можливість представити свої роботи на широкий огляд: фотограф Саша Майструк виставити свої роботи в Мистецьком арсеналі, маленька поетеса Ангеліна Костюк - випустила збірку віршів і має можливість брати участь в книжковому ярмарку.

Розпочата робота по поліпшенню житлових умов дітей матерів - одинаків: Зої Люльки і Тетяна Казакової.

Лідія Лобановська - незаможна мати трьох маленьких синів – отримала п'ятикімнатний будинок. Олімпійський чемпіон Денис Силантьєв узяв шефство над дівчинкою - інвалідом Ілоною Скляр - допомагає їй штурмувати вершини Параолімпійського Олімпу. Аллі Уваровій на лікування сина Толіка гості програми відразу після ефіру зібрали 11 тисяч гривен.

2 вересня о 11.05 в програмі "Віра. Надія. Любов" прозвучать історії:

  • про дворічну Софійку, яка після невдалої вакцинації вимушена була пройти курс протитуберкульозної терапії;
  • про молоду жінку Олену Геращенко, сім'ї якої влада спочатку дала квартиру, а потім відібрала;
  • про дівчинку Настю, яка до семи років була майже глухою, а тепер набула повноцінний слух.

Українських знаменитості часті гості програми "Віра. Надія. Любов". І нікого з них вона не залишає байдужим.

Та не залишить вас надія

Відомий вокаліст Андрій Кравчук був зворушений історією Софійки, яка через недбало зроблене щеплення, пройшла і хіміотерапію, і відновні процедури. Але доки остаточно не видужала.

"Дуже добре, що на Першому Національному є програми, які досліджуються людські проблеми, піднімаються соціальні питання - сказав співак. - Свою пісню "Моя надія" я постарався заспівати так, щоб аудиторія замислилася, перейнялася. І нехай надія ніколи не залишить і Софійку, і інших хворих діток.

Те, що сталося з Софійкою - це жахливо. Але не моя справа судити лікарів. Просто такі напрями, як медицина, не терплять метушні, непрофесіоналізму. Тут питання не лише в тому, як лікарі могли зробити дитину хворою. Усе набагато складніше. Питання і в тому, чим займаються в медичних ВУЗах? І в тому, кого приймають на роботу в лікарні, за якими критеріями?

Як публічна людина, я завжди намагаюся привертати увагу до потреб людей, до соціальних проблем. Я упевнений, слово, сказане вчасно, може серйозно вплинути на ухвалення того або іншого рішення.

Перший Національний, один з небагатьох, хто піднімає соціальну тематику. Це робить честь його керівництву. У нас тільки завдяки залученню телебачення до тієї або іншої проблеми можна її вирішити. Приємно, що саме державний канал піднімає соціальні теми. І не безрезультатно. Як ми бачимо - питання вирішуються. Перший Національний довів - милосердя може бути дієвим".

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,34% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: