:

"Книга.ua" шукає шлях до професорів і слюсарів

31 серпня 2011

У новому сезоні програма Першого Національного "Книга.ua" виходитиме без ведучих, але з великою кількістю цікавих оповідачів.

Минулого телесезону глядачі Першого відчули певні зміни – з легкої руки генпродюсера каналу Олексія Семенова, програма "Книга.ua" з класичного тележанру інфотейнмент перетворилася на мікс різних жанрів. Фактично програма набула ознак великого щоденнику-блогу, що є наразі популярним інтернет-форматом. Огляди книжок, критика, короткі інтерв’ю-звернення авторів, журналістів до читачів, рецензії, уподобання тощо – такий мікс можна побачити в будь-якому випуску програми. Короткі сюжети по 2-3 хв. плюс різні рубрики – все це сприймається на одному подиху і є цікавим широкому колу телеглядачів – від професорів до слюсарів. Минулий телесезон довів правильність обраного формату (аналогів якому немає на вітчизняному ТБ).

Проте, починаючи з вересня творча група програми вирішила змінити формат і зробити "Книгу.ua" більш динамічною… Не в останню чергу завдяки відсутності постійних ведучих – адже таким чином збільшиться простір програми для появи нових рубрик. Втім, час від часу журналісти програми з’являтимуться у кадрі, а відомі персони представлятимуть ті чи інші рубрики.

Між іншим, зміняться і рубрики програми. Одна з новацій - рубрика "Враження тижня" - це коли відомий (а може й не надто відомий) письменник коментує те, що найбільше його зачепило упродовж тижня, котрий минув. Інша рубрика "Читають всі!" - в ній може з’явитися будь-яка людина, яка цікаво розповість у кадрі про те, що вона читає. Бо насправді кожен з нас щось та підчитує – починаючи від інструкції користування DVD, блогів і закінчуючи творами Макіавеллі. Ще одна рубрика "Екранізації"… В ній людина, яка, наприклад, прочитала спочатку книгу про пригоди Гаррі Потера, а потім переглянула фільм про нього, й відшукала купу відмінностей чи, навпаки, нових знахідок – ділитиметься думками з цього приводу. І пошук персон, які можуть цікаво розповісти (а я вважаю це є головним для нашої програми) – нині є пріоритетним. Це далеко не повний перелік новацій програми…", - прокоментував зміни в "Книзі.ua" керівник проекту Сергій Неретін.

З 1 вересня щочетверга на глядачів Першого чекають цікаві зустрічі в програмі "Книга.ua".

"Якщо я не помиляюся (адже пальма першості у плані заснування програми належить іншій людині), наступного року "Книзі…" виповниться 5 років… Я є керівником програми лише останній рік і, мені здається, ми (творчий колектив) змогли вдихнути в неї нове життя відповідно до вимог часу. Амбції колективу прості - ми прагнемо зробити найкращу літературну телепрограму країни… для початку. Наразі зроблено ряд внутрішніх кроків, результати яких, я так думаю, сповна буде видно вже до грудня – стилістичне та внутрішнє наповнення програми однозначно зміниться у кращий бік. Просто не все одразу… Бо я є прихильником продуманих рішень, які часом доводиться швидко і жорстко втілювати у життя. Наразі ж програма є відсотків на 54% такою, якою я її бачу всередині", - зазначив керівник програми Сергій Неретін.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,34% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: