:
Національний відбір на Євробачення-2016 UΛ:Перший проведе спільно з СТБ

Національний відбір на Євробачення-2016 UΛ:Перший проведе спільно з СТБ

18 листопада 2015

UΛ:Перший та телеканал СТБ у грудні розпочнуть національний відбір на Євробачення-2016. Всеукраїнські кастинги учасників національного відбору пройдуть у Запоріжжі, Харкові, Одесі, Львові, Дніпропетровську й Києві з 5 по 20 грудня. Подати заявку на участь можуть виконавці й гурти, музична композиція яких не оприлюднювалася до 1 вересня 2015 року. Переможець фінального етапу відбору представлятиме Україну на Євробаченні-2016 із піснею, яка перемогла у національному відборі.

"Уся країна зацікавлена, щоб наш представник на Євробаченні-2016 виступив гідно й міг претендувати на перемогу. За останні 10 років ми займали місця у першій десятці, що свідчить про високий рівень підготовки наших учасників. Цього разу національний відбір буде ще масштабнішим, ми зробимо його цікавим для кожного мешканця України. Суспільний мовник UΛ:Перший із телеканалом СТБ зроблять усе можливе, щоб учасник від України вдало представив нашу країну на конкурсі і, звісно, щоб півфінал та фінал конкурсу змогли побачити усі охочі телеглядачі", – розповів генеральний директор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія.

Анкету учасника національного відбору можна заповнити, перейшовши за посиланням. Кастинги національного відбору відбуватимуться за таким графіком:

5-6 грудняЗапоріжжя (готель "Інструктор", проспект Леніна, 135), Харків (готель "Харків", площа Свободи, 7);

12-13 грудняОдеса (ГК "Одеса", Гагарінське плато, 5), Львів (готель "Дністер", вулиця Матейко, 6);

19-20 грудняДніпропетровськ (Центр конференцій "Parle", вул. Красна, 21г), Київ (телеканал СТБ, вул. Івана Шевцова, 1).

Пряма трансляція національного відбору відбудеться на UΛ:Перший, а також на СТБ.

"У СТБ величезний досвід створення талант-шоу, які стають частиною життя українців. Спільно з телеканалом UΛ:Перший було прийнято рішення зробити національний рух із видовищними відборами, постановки для яких створюватимуть найкращі режисери-постановники і хореографи. Крім того, ми з UΛ:Перший візьмемо на себе фінансові затрати участі виконавця від України, що створить рівні можливості для участі і перемоги в конкурсі як уже знаних артистів, так і початківців", – вважає генеральний директор телеканалу СТБ Володимир Бородянський.

Із правилами проведення в Україні національного відбору учасника Євробачення-2016 можна ознайомитися тут.

Прямі ефіри півфіналів та фіналу 61-го пісенного конкурсу Євробачення-2016, що цього року відбудеться у Стокгольмі (Швеція) можна буде подивитися на телеканалі UΛ:Перший.

Читайте також: