:
Перший Національний  представляє виставку

Перший Національний представляє виставку "Іван Песке. Діалог культур"

06 вересня 2011

Перший Національний здійснює інформаційну підтримку відкриття виставки Івана Песке.

Ім’я Івана Песке (1870 – 1949) – одного із представників Паризької школи – широко відомо на Заході, але майже не знайомо українській публіці.

Київський національний музей російського мистецтва починає серію міжнародних виставкових проектів, які знайомлять глядача із російськими та українськими художниками, життя та творчість яких відбулись закордоном.

Виставка "Іван Песке. Діалог культур", підготовлена сумісно із галереєю "MC FINE ARTS" (Монако), демонструє твори майстра, творчість якого є зразком тісної взаємодії російської, української та французької культур.

Найкращі твори Песке представлені в зібраннях музеїв Парижу, Марселя, Сен-Тропе, Борма, Кольюра, Гренобля, Нанта, Руана, Ренна та інших, а також в музеях Варшави та Женеви.

На виставці буде презентовано біля 70 живописних та графічних творів майстра, що охоплюють різні періоди його творчості.
Виставка набуває особливого значення в дні святкування 20-річчя Незалежності України, висуваючи на авансцену одного з її славних синів – видатного українського майстра, представника Паризької школи – Івана Песке.

Відкриття відбудеться 7 вересня о 18.30.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,34% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: