:
Денис Силантьєв:

Денис Силантьєв: "Перший Національний повертає людям віру в милосердя"

07 вересня 2011

Соціальна програма Першого Національного "Віра. Надія. Любов" служить "містком" між людьми, які опинилися в біді, і тими, хто може і хоче допомогти.

Серед учасників програми, яка вийде в ефір Першого Національного 9 вересня об 11.05, будуть вже знайомі телеглядачу Ілона Скляр та її мама. Вони вже брали участь у програмі "Віра. Надія. Любов", і познайомилися тут з відомим плавцем Денисом Силантьєвим.

Ілона, незважаючи на свою інвалідність, дівчинка пересувається тільки на колясці, серйозно займається плаванням. І мріє встановити новий світовий рекорд у цьому виді спорту. А Денис допомагає юній ентузіастці.

Денис, чому ви захотіли допомагати саме Ілоні?

Якось я побачив її в басейні спорткомплексу "Юність", куди дівчинка постійно ходить тренуватися. Ми познайомилися, поплавали разом. Ілона мені здалася дуже цілеспрямованою. Зустрівши у вестибюлі її маму, я почав розпитувати про успіхи дівчинки в плаванні. А незабаром ми зустрілися на програмі "Віра. Надія. Любов". Мені було дуже приємно бачити Ілону знову. Вона розповіла свою історію. Я був вражений наполегливістю і оптимізмом дівчинки. Її відношенню до життя і подолання труднощів.

До того ж у цій студії така приголомшлива атмосфера! Тут неможливо залишитися байдужим. І я вирішив допомогти Ілоні. Ми почали спілкуватися. Я поїхав до неї додому, подивився, як вона живе.

Потім подумав, що потрібно допомагати реалізуватися саме таким дітям, як Ілона. Вирішив зробити у своєму фонді "Підтримки молодіжного та Олімпійського плавання" напрям "Допомога молодим перспективним спортсменам, в тому числі і з обмеженими фізичними можливостями".

У чому виражається допомога вашого фонду?

Це і моральна підтримка, і матеріальна. Я поговорив з мамою Ілони. Дізнався, чого потребує дівчинка. Мама у Ілони дуже скромна. Я ледве "витягнув" з неї відповідь. Дівчинці потрібна була нова інвалідна коляска, легша і більш рухома. Ось і купили. Подаруємо, безпосередньо в ефірі програми "Віра. Надія. Любов".

Яке враження справляє на вас програма "Віра. Надія. Любов" в цілому?

Вона необхідна нашій країні. Люди доведені до крайності. Вони нікому не вірять. Ні лікарям, ні аптекам, ні політикам, ні виробникам продуктів... І для цього є причини.

У студії програми "Віра. Надія. Любов" у них з'являється надія, що не все так погано. Їхні проблеми можуть розв’язатися. Цій програмі вони вірять. Вона для стражденних, як сонечко, що виглядає з-за хмар. Перший Національний повертає людям віру в милосердя. Вони сюди приходять з різними проблемами. Комусь потрібні гроші на лікування, у когось житлові проблеми...

Звичайно, це не розважальний проект. Ти виходиш зі студії з сумом, і співпереживанням. Але, не знаючи про чужу біду, ти не зрозумієш, і якому стані зараз знаходишся сам.

Знаєте, у Львові є стара церква, на даху якої розташована статуя Спасителя. Христос сидить, підперши голову руками, а внизу напис: "Задумайся, чи дійсно твоя печаль більша моєї". Програма "Віра. Надія. Любов" теж дає можливість задуматися нам здоровим і сильним, так чи великі наші проблеми, як нам здається.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,34% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: