:
Джамала виступить 15-ю у другому півфіналі Євробачення-2016

Джамала виступить 15-ю у другому півфіналі Євробачення-2016

08 квітня 2016

Порядок виходу на сцену учасників півфіналів Євробачення-2016 визначив шведський суспільний мовник SVT. Представниця України Джамала вийде на сцену у другому півфіналі, який відбудеться 12 травня, під 15-м номером.

За процедурою, впровадженою ще 2013 року, продюсери Євробачення розташували учасників півфіналів так, щоб кожна пісня робила свій акцент і робила шоу ще захопливішим. Порядок виходу конкурсантів на сцену схвалили супервайзер Європейської мовної спілки (EBU) Джон Ола Санд і голова Контрольної групи доктор Франк Дітер Фрейлінг.

"Моя мета полягає в тому, щоб дати кожній пісні максимальний простір так, щоб вона була оточена іншими композиціями, які допомагали б їй виділитися і сяяти протягом трьох хвилин. Це також зменшує занепокоєння виконавців, коли їхня країна заздалегідь визначена у загальному порядку. Під яким номером не виступав би виконавець, у нього є шанс бути поміченим", – сказав продюсер Євробачення-2016 Крістер Бйоркман.

Порядок виступу учасників першого півфіналу є таким:

У другому півфіналі учасники Євробачення-2016 виходитимуть на сцену у такому порядку:

Попередній розподіл півфіналістів відбувся ще у січні, тоді було визначено, яка країна у якому півфіналі виступатиме. Жеребкування також визначила, яка із шести країн попереднього відбору – Франція, Німеччина, Італія, Іспанія, Велика Британія та Швеція – у якому півфіналі голосуватиме.

"Наша амбіція – зробити порядок і пряму трансляцію настільки цікавими для глядачів, наскільки це можливо. Це було також причиною зміни правил три роки тому, оскільки розіграш лотів уможливив для декількох подібних пісень, бути розташованими одна за одною", – пояснив Крістер Бйоркман.

Усі три неймовірні шоу Євробачення-2016 – перший півфінал 10 травня, другий півфінал 12 травня і фінал 14 травня – наживо для українських глядачів покаже UΛ:Перший. Коментуватиме конкурс Тімур Мірошниченко.

Читайте також: