:
UΛ:Перший і СТБ проведуть другий спільний національний відбір на Євробачення

UΛ:Перший і СТБ проведуть другий спільний національний відбір на Євробачення

26 липня 2016

Телеканал UΛ:Перший разом із СТБ розпочинають підготовку до другого спільного національного відбору на Євробачення. Прийом заявок від гуртів і вокалістів, які хочуть представити Україну на міжнародному пісенному конкурсі в травні 2017 року, стартує 1 вересня.

"Ми повністю задоволені співпрацею з телеканалом СТБ і прагнемо продовжувати її, – коментує генеральний директор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія. – Високий професіоналізм колег, їхній величезний досвід у розважальних форматах вивели Національний відбір на якісно інший рівень. Завдяки новому підходу у відборі взяли участь команди, які раніше критично ставилися до Євробачення. Співпраця UΛ:Перший та СТБ привела Україну до неймовірної перемоги на Євробаченні-2016 – це безцінний внесок і тепер вже величезна відповідальність за майбутній національний відбір і проведення конкурсу на території нашої країни".

Генеральний директор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія

За словами керівника національного відбору Наталії Франчук, цього року вибір представника від України стане ще масштабнішим, а кількість прямих ефірів у лютому 2017 року може збільшитися.

"Відбір на Євробачення вперше перетворився на національний рух з абсолютно прозорим голосуванням, – каже Наталя. – Фінал 21 лютого зібрав рекордну кількість унікальних голосів як серед розважальних проектів СТБ, так і за історію національних відборів на UΛ:Перший: за годину було прийнято 382 602 голоси, з яких 344 268 є унікальними (тобто тільки 10% тих глядачів, хто проголосував, підтримали більше, ніж 1 учасника). Цьогоріч ми, безумовно, залишаємо систему голосування такою самою. А щоб у глядачів був максимально широкий вибір, ми готові збільшити кількість прямих ефірів і показати всіх гідних артистів".

Керівник національного відбору Наталія Франчук

Музичним продюсером національного відбору, як і раніше, буде Костянтин Меладзе. Він закликає молодих українських артистів не боятися конкуренції з відомими співаками і подавати заявки на участь: "Минулого року ми переглянули близько 1500 аудіо- та відео-заявок, відібравши до прямих ефірів 18 виконавців. Цього року ми очікуємо ще більшу кількість артистів – як початківців, так і досвідчених. Я повністю переконаний, що в нашій країні багато молодих, талановитих, сучасних, мислячих музикантів, які можуть гідно представити Україну на міжнародному конкурсі Євробачення. Те, що вони конкуруватимуть з іменитими виконавцями – це дуже правильно, це освіжає палітру, додає елемент несподіванки. Зі свого боку ми всіляко допомагатимемо учасникам підготуватися належним чином – дуже хочеться, аби національний відбір став не тільки стимулом для музикантів, а й щорічним музичним відкриттям для українців", – каже Костянтин.

Музичний продюсер національного відбору Костянтин Меладзе

Усі фінансові витрати, пов’язані з організацією і проведенням всеукраїнських кастингів і прямих ефірів національного відбору, як і минулого року, бере на себе телеканал СТБ.

Вже з 1 вересня музичні гурти та сольні виконавці у віці від 16 років зможуть завантажити заявку з відео на сайті eurovision.stb.ua. Згідно з правилами, пісня для участі у національному відборі повинна бути оригінальною і ніде не звучати повністю або частково до зазначеної дати.

У жовтні-листопаді команда національного відбору проїде найбільшими містами України (Харків, Запоріжжя, Львів, Дніпро, Одеса, Київ), де Костянтин Меладзе особисто прослухає всіх, хто подасть заявки на участь. Розклад картингів з’явиться пізніше на сайті www.stb.ua.

Прямі ефіри національного відбору пройдуть в лютому 2017 року паралельно на телеканалах UΛ:Перший і СТБ. Переможець представить Україну на 62-му Пісенному конкурсі Євробачення саме з тією композицією, яка принесе йому перемогу у фіналі нацвідбору.

Місто, в якому відбудеться Євробачення-2017, буде оголошене вже 1 серпня у прямому ефірі телеканалу UΛ:Перший. Зараз тривають інспекції міст-фіналістів – Києва, Дніпра й Одеси – за участю представників Європейської мовної спілки, Організаційного комітету й Національної телекомпанії України.

Фото: UΛ:Перший, СТБ.

Читайте також: