:
НТКУ подала заявку на членство в URTI

НТКУ подала заявку на членство в URTI

21 липня 2010

URI (Міжнародний університет радіо) був створений у ході Міжнародної конференції з питань культурного радіо, яка відбулася в Ніцці (Франція) з 19 по 26 лютого 1949 року. Спонсорами URI виступили франкомовна корпорація та ЮНЕСКО.

З розвитком телебачення у 1957 URI створив власну відеотеку і вже 1961 року Міжнародний університет радіо (URI) змінив свою назву на Міжнародна спілка радіо і телебачення (URTI), що дозволило членам URTI розширити сферу своєї діяльності.

Міжнародна спілка радіо і телебачення покликана різними аудіовізуальними способами сприяти поширенню культури різних країн у всьому світі.

У 2009 році до URTI приєдналися радіомовники з десяти нових країн, і на сьогодні до неї належить 50 членів із 35 країн.

Аудіовізуальна база даних URTI містить сюжети різноманітної тематики, а також різні соціальні проекти, що представляють усі нації в калейдоскопі світової культурної спадщини. Каталог аудіовізуальних програм URTI налічує більш ніж 2000 програм високої якості, які надаються членам URTI без плати за права.

Співпраця з URTI дає змогу:

  • обмінюватися програмами (переважно документального характеру).
  • обмінюватися цінностями, якими його члени діляться одне з одним.
  • обмінюватися досвідом в організації спільного виробництва і навчальних семінарів.

Набувши статусу члена URTI, Національна телекомпанія України матиме змогу користуватися каталогом програм Організації та надаватиме програми власного виробництва до каталогу URTI для подальшого розповсюдження серед членів Спілки.

Читайте також: