:
Едуард Романюта:

Едуард Романюта: "Людина, яка чогось досягла в житті, зобов'язана допомогти нужденним".

22 вересня 2011

Програма Першого Національного "Віра. Надія. Любов" є острівцем надії для людей, які опинилися в біді. Завдяки цьому соціальному проекту багато "стражденних" дістають дієву допомогу.

23 вересня в 11.05 в програмі "Віра. Надія. Любов":

  • Брати Роман і Богдан із села Долина Обухівського району рік тому пережили страшну трагедію. Батько, який і раніше частенько "розпускав руки", в п'яному угарі вбив матір. Все це сталося на очах 12-річного Богдана. Його старший брат 19-річний Роман в цей час служив в армії. Зараз батько перебуває в місцях позбавлення волі. А брати живуть удвох. Роман узяв опіку над Богданом. Хлопці стараються, в міру можливостей, полагодити захирілий будинок. Обробляють присадибну ділянку. Роман працює на будівництві, Богданчик навчається в школі. Можливо, усе б у них налагодилося, але над хлопцями, немов "дамоклів меч" висить загроза – повернення батька. Через п'ять років чоловік звільниться з ув'язнення і повернеться за місцем прописки. У будинок, де скоїв злочин. І де зараз живуть Рома і Богдан. Як можна врятувати братів від небезпечного родича?
  • Трагедія, що сталася селі Бежів на Житомирщині, змушує замислитися багато над чим. Чоловік убив дружину і покінчив життя самогубством. А історія цієї родини починалася красиво і зворушливо. Павло і Зоя полюбили один одного і незабаром одружилися. За десять років сімейного життя у них народилося п'ятеро синів – гарненьких здоровеньким дітлахів. Чи це не є щастя? На жаль, з часом алкоголь став у цій сім'ї найдорожчим. Пили разом. Після однієї з п'янок Павло убив дружину і тут же наклав на себе руки. Чому місцева влада не звертала уваги на постійні скандали в цій сім'ї алкоголіків? Куди дивилися представники правоохоронних органів? Хто і як тепер намагається зцілити дитячі душі від пережитих страждань?
  • В одну з новорічних ночей познайомилися молоді люди – Олена з Київщини та Фаудін з Дагестану. Незабаром вони одружилися. І з тих пір ця інтернаціональна пара "збирає" дітей в одну велику родину. Вони виховують шістьох рідних та шістьох прийомних дітей. Як цим людям з великими серцями вдається зберегти і примножити любов?

Відомі співаки, політики, юристи, лікарі – часті гості в програмі "Віра. Надія. Любов".

Після запису програми вокаліст Едуард Романюта поділився враженнями про програму.

Едуард, Ви вперше в гостях у "Віри. Надії. Любові"?

Так, я тут вперше. І я дуже радий, що є програма, яка не залишає осторонь проблеми соціального захисту дітей сиріт, хворих людей... Сюди приходять люди, що потребують допомоги. І вони її отримують.

Чи зачепить програма серця людей Вашого покоління – молоді?

Все залежить від людини. Якщо її хвилюють проблеми, які є в суспільстві, вона і програму буде дивитися, і допомогу тим, хто потребує, буде намагатися надати. Мене особисто настільки зачепили ці історії, що я готовий надавати допомогу.

Візьмете над кимось із героїв шефство?

Ну, опіку, шефство – це поки що рано. Я буду надавати матеріальну і фізичну допомогу в міру сил. Залучати структури, які можуть допомогти в тій чи іншій ситуації.

Який вплив має програма "Віра. Надія. Любов" на становлення сучасного суспільства?

Вона залишає глибокий слід в душі. Наводить на роздуми. Ось зараз, після зйомок програми, я впевнений, що будь-яка людина, яка чогось досягла в житті, просто зобов'язана допомогти нужденним. Я особисто буду надавати посильну допомогу тим, хто опинився в біді.

Дивіться програму "Віра. Надія. Любов" щоп'ятниці о 11.05 на Першому Національному.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,34% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: