:
Тетяна Недєльська:

Тетяна Недєльська: "Вилікуйте дитячу душу"

27 вересня 2011

28 вересня о 19.30 програма "Хочу, щоб ти була" познайомить телеглядачів із трьома вихованцями Тетіївської школи-інтернату. Цим дітям необхідна родина. Можливо, завдяки Першому Національному вони знайдуть своїх прийомних батьків.

Маленьких героїв програми представляє ведуча Тетяна Недєльська: "Десятирічна Таня навчається в п’ятому класі. Сьогодні це рухлива, активна дівчинка. Любить малювати, добре співає. Працьовита, допомагає вихователям хазяйнувати  на присадибній ділянці.

Важко повірити, що приїхавши до дитячого будинку, Таня – цілий рік! – мовчала. Не плакала, не скаржилася, а просто мовчала. Подумайте, яких зусиль коштувало вихователям знайти ключик до маленької душі! І чому ж так відбувається: рідні люди – ранять, а потім чужі – лікують?!

Сестричка Тані – тринадцятирічна Катя – теж хороша дівчинка.  Дуже рухлива, полюбляє спорт. Посідає призові місця у змаганнях з  легкої атлетики і настільного тенісу. Трохи сором’язлива і дуже любить малювати.

А це у нас Ярослав. У дитячому будинку  – новачок. За плечима хлопчика – роки поневірянь без піклування дорослих. Мама покинула його в одинадцять місяців на стару бабусю, а батько – пиячить мало не щодня. Коли не було що їсти, хлопчик тікав з дому і заробляв на шматок хліба самостійно. Але тепер у нього є їжа і дах над головою, є увага і турбота. Але ж мами – немає".

Глядачі Першого Національного разом з знімальною групою програми "Хочу, щоб ти була" побувають в гостях у родини Батурських. Володимир і Тетяна створили дитячий будинок сімейного типу і виховують вісімнадцятеро дітей. Троє рідних, а п'ятнадцять взяли на виховання.

"Всі вісімнадцять дітей з нами вже не живуть. Частина виросла. І живуть самостійно. На сьогодні в родині  вісім діточок. Коли ми вирішили створити дитячий будинок сімейного типу, у нас вже були троє своїх дітей. Перша спроба була нелегкою. В наш дім у прохолодну погоду потрапило  п’ятеро дітей віком  трьох до шістнадцяти років. Вони були напівроздягнені, голодні. Клей нюхали. Виявилося – всі вони довгий час жили у підвалах. Ці діти були справжніми важкими підлітками. Ми з дружиною боялися, що вони незабаром знову втечуть на вулицю.

Але з часом нам вдалось впоратися з проблемами. Сьогодні ми з радістю можемо сказати, що отримали від наших вихованців найдорожчий подарунок – вони люблять одне одного й піклуються одне про одного. А що ще треба батькам?! Більш нічого", - розповідає Тетяна.

"Всім, хто хоче опікуватися сиротами, дам пораду. Не бійтесь проблем. Не думайте наперед про те, як прогодувати дітей, вивчити, одягати, лікувати. Все буде завдяки Божій милості. Моя родина живе в достатку. Інша справа – терпіння. Щоб виховувати багато дітей, треба навчитися прощати, терпіти до останнього і головне – любити", –  дає пораду Володимир Батурський.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,34% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: