:
Наталія Семенченко:

Наталія Семенченко: "Мета нашої програми - висвітлення реформ в Україні зрозумілою мовою".

28 вересня 2011

У середу 28 вересня в 21.40 в програмі "Досвід" – "Інтеграція України в зону вільної торгівлі з ЄС".

Що дає українському виробникові зона вільної торгівлі з ЄС? Чи є закон, що захищає вітчизняних виробників? Чи небезпечні кроки до Єврозони? Чи не втратить Україна свій економічний суверенітет від подібних угод?

Автор і ведуча програми "Досвід" Наталія Семенченко розповіла про те, як розвивається "Досвід". І яких успіхів вдалося досягти за півроку ефірів.

У чому основна суть програми "Досвід"?

Мета нашої програми – висвітлення реформ в Україні. Навіщо потрібна та чи інша реформа? У чому її необхідність? Яка її мета? І найголовніше – шляхи впровадження реформ в Україні.

Яких реформ, політичних?

Більше економічних. Я не ставлю за мету зіштовхувати людей лобами. Отримувати грандіозні конфлікти. Мене цікавить суть реформи. І донесення її до громадян України. До того ж, зрозумілою мовою. Якщо мій співрозмовник починає говорити завуальовано або незрозуміло, я його зупиняю, і прошу пояснити суть.

Хто є гостями Вашої програми?

Як правило, у студії представник законодавчої влади – депутат парламенту, виконавчої – представник Кабміну і незалежний експерт в певній сфері. Ми також запрошуємо представника бізнесу або асоціації. Приміром, якщо розмова про агропромисловий комплекс, там є маса асоціацій. Якщо про реформи в ДАІ, члена асоціації автолюбителів і т.д. Позиція таких людей завжди цікава.

Залежно від формату часто запрошуємо екс-міністрів та інших людей, які раніше займали посади в обговорюваній сфері. Вони висловлюються дуже сміливо. Їх уже ніщо не стримує. І це цікаво.

Програма виходить з початку 2011 року. Чи будуть внесені в нинішньому телесезоні якісь суттєві поправки?

Стратегічних змін у нас точно не буде. Що змінилося, так це ставлення до нас глядацької аудиторії. Ми набираємо рейтинг. Вже немає складності в підборі гостей. Вони часто самі дзвонять. Це завжди приємно.

За ці півроку наша програма стала більш професійною. Ми "відкатали" деякі моменти. Знайшли кращі форми подачі інформації. Наприклад, відмовилися від графічних зображень. Графіки глядачів не цікавлять. Люди більше орієнтовані на отримання інформації від певних осіб і з відеосюжетів. Ми як і раніше залишилися при своїх цілях і завданнях. Будемо інформувати глядачів про перетворення, що відбуваються в країні.

Дивіться програму "Досвід" кожну середу о 21.40 на Першому Національному!

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,34% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: