:
Уїк-енд на Першому

Уїк-енд на Першому

30 вересня 2011

Цими вихідними на Першому на вас чекають цікаві фільми, музичні зустрічі та пізнавальні програми.

Субота (1 жовтня):

У суботу о 12:30 дивіться випуск програми "Глибинне буріння" з Андрієм Пальчевським та професором медицини Каролінського інституту Швеції, одним із найвідоміших спікерів проекту TED, авторитетним дослідником світової статистики, співзасновником і директором фундації Gapminder Гансом Рослінгом.

Андрій Пальчевський та Ганс Рослінг у рамках програми обговорили проблему упереджених оцінок щодо ситуації у світі, наголосили на важливості вірного використання даних статистики, доречних порівнянь між країнами та з’ясовували, чому Україна є загадкою для світу. Ганс Рослінг за допомогою відкритого програмного забезпечення Gapminder зробив презентацію про нашу країну, в якій показав швидкість та напрям розвитку України. Професор наголосив на унікальності ситуації в Україні, зважаючи на невідповідність освітнього рівня населення та розміру доходів, а також підкреслив нереалізованість потенціалу країни.

О 13:25 в програмі "Країна якості" ви дізнаєтеся відповіді на запитання: чи може споживач довести, що саме неякісні пігулки погіршили стан його здоров'я? Помилковий діагноз: провина лікарів чи медтехніки? Хто і як контролює ультразвукові та рентгенівські дослідження?

О 15:45 глядачі Першого зможуть переглянути документальну стрічку "Буковина. Під захистом любові". Герої фільму – монахи, лікарі, і навіть діти, які бачили ті дива, що підтверджують наявність Бога. Ми скрізь шукаємо доказів того, що Бог існує – в Інтернеті, у книжках із глянцевими обгортками, у газетах, які пишуть про чергове сенсаційне відкриття вчених про те, скільки важить душа... Але насправді ми шукаємо там, де цих доказів немає. А тим часом вони увесь час перед  нашими очима.

О 16:55 на вас чекає художній фільм про війну "Присвоїти звання героя", в якому п'ятнадцятирічний Сашко вражає ворогів силою духу і переконаністю бійця. Ця весна – остання в його житті...

А завершиться суботній вечір концертними програмами Б. Моісеєва і Р. Паулса.

Неділя (2 жовтня):

О 9:30 з авторського проекту Людмили Томанек "Ближче до народу" ви дізнаєтеся, хто з народних депутатів на сніданок їсть вівсянку. Щоранку бігає по 5 кілометрів та може зловити рибу під 40 кілограм. Жодного разу не програв у футбол та весело танцює з народом під Boney M.

О 15:55 футбольні вболівальники зможуть побачити поєдинок між донецьким "Шахтарем" та луганською "Зорею".

О 19:45 насолоджуємося "Концертною програмою газети "Бульвар". Краще".

О 21:40 Проповідь Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,34% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: