:
Не пропустіть на Першому прем’єру нового українського молодіжного серіалу

Не пропустіть на Першому прем’єру нового українського молодіжного серіалу "Перерва"

30 вересня 2011

У четвер, 29 вересня, у прес-центрі Першого Національного відбулася зустріч із акторами та генеральним продюсером нового молодіжного серіалу "Перерва".

Цей родинний серіал був знятий дніпропетровськими кінематографістами для національних телеканалів України. Разом зі звичайними школярами в серіалі взяли участь справжні зірки телебачення, естради та кіно: Володимир Горянський, Віталій Козловський, Дмитро Коляденко, Борис Барський, Даша Малахова, брати Борисенки, Максим Неліпа і багато інших.

Сценаристи фільму – Марк Лімаренко і Руслан Никулін. Режисер – Андрій Опанасенко. Музику до серіалу написала група "Пара Нормальних" спільно з групою "Green Silence".

Школа, в якій вчаться наші герої, є елітною, з ухилом у вивченні витончених мистецтв – музики, малювання, хореографії, літератури. У школі вчаться найрізноманітніші діти, серед яких є свої модниці і красуні, відмінники і ті, хто вчитися не бажають, романтики, хулігани і "мачо", зрадники і вірні друзі.

Протягом серіалу негативні персонажі усвідомлюють помилковість своїх життєвих позицій і перевиховуються. Долаючи різні перешкоди, потрапляючи в непрості ситуації, наші герої дорослішають і змінюються.

Під час зустрічі актори і генеральний продюсер серіалу Олександр Лишанський поділилися враженнями від зйомок.

Олександр Лишанський, продюсер:

Зйомки серіалу відбувалися в абсолютно різних куточках України – від Криму до Карпат. Тому, окрім розважально-виховної, ще однією метою нашого серіалу було продемонструвати красу нашої країни і показати глядачу найцікавіші місця.

Всі діти, які беруть участь у серіалі,  у реальному житті мріють бути акторами або журналістами. Вони активні, розумні і головне – талановиті. Для зйомок нам важливо  було знайти прототипи героїв серіалу у реальному житті. Тому спочатку ми віднаходили потрібний типаж, а вже потім писали під нього сценарій. Наприклад, актор Тарас Швець, як на екрані, так і у житті, є сором’язливим хлопчиком, Кирило Кутузов – активіст-розбишака, а Влада Цибульник – лідер у своєму класі.

Кирило Кутузов, актор серіалу "Перерва":

"Особисто мені було не важко вжитися у свою роль. За сценарієм спочатку я граю негативного героя, який під кінець знімального сезону усвідомлює свої помилки, змінює ставлення до життя і навколишніх. До участі у серіалі я 3 роки відвідував студію телебачення і преси "Разом". Саме тут я дізнався про кастинг. Конкурентів на мою роль було багато, але саме мені вдалося зіграти свого героя найкраще".

Влада Цибульник, актриса серіалу "Перерва":

"Я граю дівчинку, яка є лідером свого класу і генератором усіх ідей шкільного життя. Насправді я не багато чим відрізняюся від своєї героїні, тому зніматися у серіалі мені зовсім не важко. Звісно, що спочатку на знімальному майданчику ми всі соромилися один одного, було важку одразу емоційно вільно себе почувати. Але під кінець зйомок першого сезону всі діти-актори фактично вже грали самих себе. Приємно, що тепер ми всі є однією командою – як у серіалі, так і в житті, хоча до цього не були навіть знайомі".

Тарас Швець, актор серіалу "Перерва":

"Вжитися у свою роль мені допомагав Віталій Козловський. Він завжди мені підказував, коли виникали якісь труднощі. Я граю сором’язливого хлопчика, який згодом зміг завоювати прихильність своїх однолітків і мав багато друзів. За весь період зйомок мені лише кілька разів довелося пропустити школу. Вчителі спочатку навіть не знали, що я знімаюся у серіалі. А взагалі, зйомки мені не заважають гарно вчитися і все встигати".

Альберт Потапов, начальник управління зв’язків з громадськістю та ЗМІ НТКУ, зазначив:

"Сьогодні в Україні, на жаль, зовсім не знімається кіно для і про дітей. Дитячий кінематограф – справа не прибуткова, а тому більшість кінематографістів неохоче беруться за цю справу. Тим більше, знімати дітей набагато складніше, аніж працювати із дорослими акторами. Для цього потрібні сили, кошти і безмежна любов до дітей.

Перший Національний завжди підтримував і сам створював проекти, спрямовані на дитячу і молодіжну аудиторію. А тому канал одразу відгукнувся на пропозицію продемонструвати прем’єрний показ серіалу "Перерва" у своєму ефірі. Впевнений, що перегляд серіалу буде цікавим і корисним як дітлахам, так і їхнім батькам".

Перший сезон зйомок, який складається із 12 серій, завершився. Тепер діти і вся творча команда готуються до створення другого сезону "Перерви".

Глядачі ж Першого Національного першими зможуть переглянути і оцінити гру молодих акторів у жовтні. Адже серіал до цього спеціально ніде не демонструвався і його поки що неможливо побачити навіть у мережі Інтернет.  

Тож стежте за програмою і будьте першими!

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,34% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: