:
Перший Національний дарує людям похилого віку повноту життя

Перший Національний дарує людям похилого віку повноту життя

04 жовтня 2011

2 жовтня на Першому Національному стартував новий соціальний проект "Феєрія життя". Тепер люди похилого віку зможуть безкоштовно побувати в різних країнах світу.

Взяти участь у проекті зможе будь-яка українська сімейна пара, за умови, що і чоловікові, і дружині вже виповнилося 50 років. Варто лише заповнити анкету і надіслати фото на електронну адресу feeria@ntu.ua.

Це єдина в українському медіа-просторі програма, яка безкоштовно організовує подорожі для людей похилого віку.

"Ми вирішили зробити яскравий туристичний проект для людей старшого покоління. Героями нашої "Феєрії життя"будуть звичайні сімейні пари старшого віку. Ми хочемо допомогти людям усвідомити, що в 50, 60, 70 років не потрібно себе обмежувати стінами будинку. Життя, воно яскраве! Ми будемо втілювати, здавалося б, нездійсненні мрії наших героїв", – зазначив генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф.

"Ми хочемо влаштувати свято людям, які не можуть собі це дозволити. Для героїв програми, більшість з яких живе лише на пенсію, подорож буде безкоштовною. Чомусь склався певний стереотип, що коли народжуються онуки, треба сидіти вдома, в'язати шкарпетки. Наші бабусі й дідусі знову відчують себе молодими, усвідомлять, що світ безмежний, і в будь-якому віці можна сповна насолоджуватися життям", – додав генеральний продюсер Першого Національного Олексій Семенов.

Але коли почалася підготовка до зйомок програми, виявилося, що літні люди не вірять у те, що їх безкоштовно повезуть за кордон.

Керівник проекту Ніна Пономарьова каже, що перших учасників проекту було знайти досить складно. Люди не вірять. Кажуть, такого просто бути не може. Але Перший Національний дійсно безкоштовно влаштовує для людей похилого віку закордонні турне. І з часом охочих взяти участь у "Феєрії життя" стало більше.

"Ми вже відзняли чотири програми. Люди надсилають свої анкети. І наші ведучі – досвідчені мандрівники Ігор Захаренко та Ігор Посипайко – проводять кастинг. З усіх історій ми вибираємо найцікавіші. Всі наші герої так чи інакше пов'язані з країною, в яку їдуть.

Виняток – перша пара з Черкас. Вона відзначала 40-річчя спільного життя. Ці люди ніколи нікуди не їздили. У них не було ні медового місяця, ні весільної подорожі. Все життя працювали.

Наступна наша пара поїде до Кракова. У чоловіка предки з цього міста. Але він їх ніколи не бачив. Тепер, завдяки Першому Національному, чоловік і дружина і за кордоном побувають, і з родичами познайомляться.

Потім ми відправимо пару в Угорщину. Дружина все життя захоплювалася угорською кухнею. І ось вони їдуть до Будапешта! Місто подивляться. А господиня нових рецептів "набереться".

Свої анкети надсилають не тільки сімейні пари, але і вдови, і вдівці. Поки що проект планується для сімейних пар, але можлива участь одиноких людей.

До нас звернулася жінка, яка нещодавно стала вдовою. До того ж у неї онук росте без батька. І ми хочемо зробити їй подарунок – повезти  кудись разом з онуком. Але це не правило, а виняток. Проект орієнтований на сімейні пари, які жодного разу не були за кордоном. Люди весь час віддавали роботі, дітям, онукам. Перший Національний надає їм можливість кілька днів (3–4) пожити для себе.

Учасники проекту повинні мати закордонний паспорт. І вміти розмовляти українською мовою", – розповідає Ніна Пономарьова.

"Першими поїхали ті, хто повірив нам. Програма тільки 2 жовтня вийшла в ефір, а ми вже отримали масу листів від людей, які шкодують про те, що не повірили. Тепер хочуть поїхати.

Багато анкет приходить від молодих людей, які хочуть відправити у подорож своїх літніх батьків.

Ми розглядаємо всі історії.

Є чоловік, який хоче поїхати до Німеччини на могилу дідуся. Є жінка-інвалід, мріє побувати на Святій земля в Єрусалимі. Думаю, ці прохання ми виконаємо.

Наприкінці листопада і в грудні плануємо возити наших героїв у передріздвяну Європу, прикрашену і святкову.
Взимку, можливо, в теплі краї, Індію, наприклад.

Протягом року планується 53 програми. Так що, думаю, нам вдасться виконати мрії багатьох людей", – розповідає ведучий і керівник головного партнера програми туристичної компанії "Феєрія мандрів", – Ігор Захаренко.

"Рідко можна зробити людині подарунок, який надихає її дуже сильно. Я, як ведучий, щасливий, що наш проект дарує людям за 50 повноту життя. Ті емоції, які вони дістають у подорожі, є для них джерелом натхнення ще на довгий час", – додає другий ведучий "Феєрії життя" Ігор Посипайко.

Багато літніх людей звикли до думки, що всі яскраві враження і барвисті моменти дістаються молодим. Але це не так. Героїня відомого фільму "Москва сльозам не вірить" була переконана: після сорока життя тільки починається.

Перший Національний більш оптимістичний. Програма "Феєрія життя" стверджує, що і після п'ятдесяти життя може заграти яскравими фарбами.

Щоб взяти участь у проекті "Феєрія життя", необхідно надіслати заповнену анкету учасника і фото на електронну адресу feeria@ntu.ua.

Щоб завантажити анкету, натисніть сюди.

Дивіться програму "Феєрія життя" в неділю о 15:35 на Першому Національному.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,34% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: