:
Світлана Умінська:

Світлана Умінська: "Здоров'я" надаватиме рекомендації від найкращих медиків країни".

05 жовтня 2011

Кожен четвер об 11:10 на Першому Національному виходить програма "Здоров'я".

Її мета – опікуватись здоров'ям глядачів. Надворі осінь. А в цей час, як відомо, загострюється багато хронічних захворювань. Зокрема, серцево-судинні. На їх профілактику і спрямовані осінні випуски "Здоров'я".

На початку нового телесезону ведуча Світлана Умінська розповіла про нововведення у програмі.

Світлано, чи змінився формат передачі?

Ми одностайно прийняли рішення робити акцент не на шоу, провокацію та веселі експерименти над зірками, а на те, що дійсно потрібно глядачу. А це ні що інше, як серйозні поради, рекомендації та допомога від найкращих медиків країни. Хтось скаже, що вести серйозні розмови без елементів шоу, зіркових "клоунів" та провокацій – це не модно та збитково для сучасного телевізійного хаосу нескінченних реаліті- та талат-шоу. Але ми свідомо вирішили, що здоров’я навіть одного нашого глядача набагато важливіше за високий рейтинг.

Хто, як правило, є гостями програми "Здоров'я"? Лікарі чи хворі?

Ми пишаємося випуском програми на честь медичного працівника, де в одній студії зібралися десятки людей, героїв наших програм, яких нам вдалося поставити на ноги після важких хвороб. А також вручити грамоти й відзнаки від Першого каналу найкращим медикам країни на чолі з Тетяною Бахтєєвою, головою комітету ВР України з питань охорони здоров’я. І вже в новому сезоні ми чекаємо у нашій студії шановного міністра охорони здоров’я України, щоб із перших вуст детально розказати всім глядачам не лише про нові реформи, а й про те, де кожен наш глядач може дістати реальну медичну допомогу.

Які теми будуть розглянуті у програмі найближчим часом?

Наразі до Всесвітнього дня псоріазу ми вже готуємо програму саме за такою тематикою. А також продовжуємо цикл випусків, які присвячені еректильній дисфункції. І мене також радує усвідомлення того, що програма "Здоров'я" з кожним разом дорослішає, бо тільки доросла та свідома людина не боїться назагал говорити на такі інтимні теми, як імпотенція. І не лише говорити, а й вирішувати їх також за допомогою найкращих спеціалістів нашої країни.

Також ніякі модні телевізійні тенденції нас не змусять забути про тему №1 для України. Це захворювання серцево-судинної системи, від який щороку ми втрачаємо сотні тисяч наших співгромадян. І саме ця тема є принциповою та вкрай особистою для мене. Адже нещодавно через хворобу серця помер мій батько. Тому користуючись службовим становищем і підтримкою своєї творчої групи, намагаюся хоча б щомісяця робити програму саме за такою тематикою.

Моя особиста подяка головному редактору ток-шоу "Здоров'я" Ользі Самборській, яка взяла на себе велику відповідальність, ініцюювавши акцію "Відкритий мікрофон". Відтепер кожен глядач, який має проблеми з власним здоров’ям, може прийти на Мельникова, 42 кожної першої суботи місяця о 13 годині та розказати про те, що "болить". І наша місія – донести це звернення до фахового лікаря.

Чи отримуєте Ви листи від глядачів?

Кожен випуск ток-шоу "Здоров'я" дається творчій групі проекту, м’яко кажучи, не просто. І йдеться не про виробництво програми, а власне про те, що відбувається після кожного ефіру. Ми отримуємо сотні дзвінків, десятки листів! І кожне таке звернення – це реальна, часто дуже важка і болюча, історія з життя конкретної людини, нашого глядача. І кожну таку історію (а їх сотні) творча група має пропускати крізь власну душу. А це по-людськи дійсно не просто.

Дивіться програму "Здоров'я" кожен четвер об 11:10 на Першому Національному.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,34% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: