:
Перший Національний навчає телеглядачів народним ремеслам

Перший Національний навчає телеглядачів народним ремеслам

05 жовтня 2011

Щосуботи о 18:40 на Першому Національному телеведуча Наталка Фіцич проведе "Майстер-клас" з вивчення народних ремесел.

Українські ремісники здавна славились майстерністю. Раніше старовинні секрети різноманітних ремесел передавались від батька до сина, від матері до дочки.

Часи змінились. Але й сьогодні живуть у селах "хранителі" старовинних народних ремесел. З кожним роком їх, на жаль, стає дедалі менше. Потому просто необхідно зберегти  безцінні знання, якими володіють ці люди.

Працьовита та відчайдушна ведуча програми "Майстер-клас" Наталка Фіцич не тільки розкриє старовинні секрети різноманітних ремесел, але й допоможе телеглядачам у найкоротші терміни опанувати різні види мистецтв. Таємниці створення народних виробів стануть ближчими та доступнішими. Кожної програми – новий майстер, нове ремесло. Наталка Фіцич побуває навіть у найвіддаленіших селах та містечках, об’їде народних майстрів та спробує перейняти їхні таємниці щодо виготовлення народних виробів.

"Часто я спостерігаю, як на святах чи народних гуляннях, куди приходять майстри, біля них починають крутитись діти і дорослі. Всі вони хочуть спробувати щось зробити своїми руками. Це велике щастя, що інтерес до народних ремесел повертається.

Я ж хочу розширити аудиторію. Привернути до них як можна більше людей. Зацікавити. Ми розповідаємо не тільки про національні українські ремесла, але й про творчість інших народів, які живуть в Україні – кримських татар, росіян, караїмів, ромів, євреїв. Адже ці народи віками жили в Україні, їхня культура перепліталась з українською, співіснувала і взаємодіяла з нею", – розповідає про свій проект Наталка Фіцич.

Прагнете навчитись народних ремесел, хочете прикрасити домівку власними виробами, – тоді дивіться програму "Майстер-клас" щосуботи о 18:40 на Першому Національному.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,34% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: