:
Перший місяць осені на Першому!

Перший місяць осені на Першому!

05 жовтня 2011

Перший місяць осені на Першому Національному пройшов із високими стабільними позиціями у загальному рейтингу телеканалів. Канал твердо займає 8 сходинку у рейтингу, а у вихідні піднімається до 6 позиції за аудиторією 18+.

Єдиний український жіночий проект "Легко бути жінкою" невпинно дивує своїх глядачок не лише гострими темами програм, а й розіграшами корисних призів. У вересні проект мав досить гарні показники, середня частка якого за місяць становила 2%, найкращий результат сягнув позначки 3,2% (12.09.2011), де темою програма було одвічне запитання – як спіймати удачу за хвіст? Зважаючи на рейтинг випуску – проекту це вдалося!

Інтелектуальна програма "Глибинне буріння", в якій ведучий Андрій Пальчевський веде діалог із відомими сучасниками й обговорює проблеми, що хвилюють сьогоднішнє суспільство, щоразу привертає неабияку увагу глядачів. Середня місячна частка проекту  2,7%. Кращий показник у вересні становив 2,77% (10.09.2011), де гостем програми був Карлос Сантана.

Щоп’ятниці в прямому ефірі Першого Національного найпопулярніше суспільно-політичне ток-шоу країни "Шустер LIVE" з незмінним його ведучим Савіком Шустером. Середня частка програми за вересень становить 12%. Найбільший відсоток частки становив 16,62% (30.09.2011), де обговорювалось як Україні бути Європою та хто винен у Голокості?

Аналітичні випуски Першого Національного про найцікавіші новини з життя країни та найважливіші події у світі - "Підсумки дня" та "Підсумки тижня" - середню частку за вересень мали 4%.

Бути в курсі останніх спортивних новин країни та світу, а також переглянути найкращі спортивні змагання – над цим щодня працює спортивна редакція каналу, яка готує до ефіру "Світ спорту" – середня частка за вересень 3%, "Футбольний код" – 2%, трансляції футбольних матчів – 4,5%, трансляції чемпіонату України з хокею – 1,5%, а також всесвітні автоперегони Формула-1 – 1,8%.

Розмовна програма Першого Національного "Досвід", у якій простою мовою глядачам розкривається зміст суспільних проблем і структурних реформ, а також своїм досвідом діляться впливові спеціалісти та експерти країни, в середньому за вересень має частку  2,4%. Найкращий показник частка мала 2,63%  від 07.09.2011.

Соціальний проект "Віра. Надія. Любов", у якому досліджуються гострі, проблемні ситуації, в яких опинилися сім'ї з дітьми, має середню місячну частку 2,5%. Найбільший відсоток частки становив 09 вересня – 3,48%.

Захопливі подорожі країнами світу та знайомство з найавторитетнішими  особистостями планети – про все це глядачі Першого можуть дізнатися у програмі "Аудієнція" з її ведучою Надією Базів. У вересні проект мав середню частку – 1,8 %, а 15 вересня, де місцем подорожі була країна мореплавців і землеробів – Данія, частка показала найбільший відсоток у розмірі 2,02%.

Програма "Ближче до народу" і ведуча Людмила Томанек пропонує свій рецепт, як відрізнити справжню людину від образу, створеного піарщиками, і дізнатися які ж вони, публічні і відомі українці, насправді. Середня місячна часка перегляду становить 3%, а найкращий результат мав випуск програми, де випробовування народом проходив Олег Ляшко – 5,41%.

У вересні Перший Національний порадував глядачів низкою святкових концертів від найпопулярніших виконавців естради, серед яких концертна програма Віктора Павліка – частка 2,45%, ювілейний концерт Володимира Гришка – частка 1,63% і Павла Зіброва – частка - 3,71%, творчий вечір Петра Маги – частка 2,84%, "Слов’янський базар" у Вітебську – частка 4,1%, концерт Вітаса – частка 4,66%, концерт Бориса Моїсеєва – частка 2,78%, святковий вечір Михайла Грицкана – частка 4,55% та концерт композитора Геннадія Татарченка – частка 1,58%.  Щонедільна музична програма для всіх поколінь "Фольк-music" має середню місячну частку 2,8%, найкращий відсоток був зафіксований 11 вересня – частка 6,2%.

Зазирнути за двері з написом "Стороннім вхід заборонено" і дізнатися зсередини, як працює аеропорт чи завод, що виробляє пиво, можна у молодіжній пізнавальній програмі "Як це?". У вересні середній показник – частка 2,3 %. Найбільший відсоток частки у випуску за 25 вересня – 3,46% .

Не перестає дивувати глядачів канал також своїми новими проектами, які стартували у вересні. Серед таких: музична програма "Караоке для дорослих" - середня частка якого за вересень становила 4 %, а найкращий результат зафіксований 25 вересня - частка 5,15%;  нова програма у вечірньому інформаційному блоці, в рамках якої представлені два коментарі на одну з найголовніших подій дня від експертів, що представляють різні думки, "Плюс-мінус" - має середню частку 3%; програма "221. Екстрений виклик", яка  розповідає історії реальних людей, які потрапили у нештатні або кримінальні ситуації, стартувала 1 вересня і має середню частку 2,5%.

Незабаром українське телебачення відзначатиме свій 60-річний ювілей, і Перший Національний, готуючись до відзначення цієї дати, запустив до ефіру низку роликів, присвячених історії вітчизняного телебачення, середня частка якого становила 2%.

"Вересень на Першому Національному пройшов із високими рейтингами. Щомісяця в ефірі каналу з’являються нові проекти. У жовтні ми готуємо до запуску ще більше цікавих програм, які порадують глядачів відомими гостями, новими актуальними темами та здобудуть ще більших результатів", – зазначив генеральний директор Національної телекомпанії України Єгор Бенкендорф.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,34% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: