:
Прем’єра на Першому! До 70-річчя Бабиного Яру дивіться д/ф

Прем’єра на Першому! До 70-річчя Бабиного Яру дивіться д/ф "Праведники"

06 жовтня 2011

У п’ятницю, 7 жовтня, о 9:40 на Першому Національному прем’єра документального фільму "Праведники", присвяченого 70-річчю Бабиного Яру.

Автор сценарію – Андрій Данильченко
Режиссер – Олександр Рябокрис

Людина недосконала. Світ людський недосконалий. За всю історію людства чи ж знайдеться хоч один день, у який не чинилися б на Землі злочини? І якщо людство досі існує, то, можливо, саме через те, що є між нами Праведники – ті, хто, рятуючи хоч одну людину, рятують цілий світ.

"Праведник Народів Світу" – так у Ізраїлі називають тих неєвреїв, які, ризикуючи власним життям, рятували євреїв у страшні часи Другої Світової. Це звання надає людям з різних країн Ізраїльський національний меморіал Голокосту і Героїзму "Яд ва-Шем".

Список Праведників Народів Світу нараховує близько 23 000 імен з 44 країн. Україна за кількістю Праведників посідає у тому списку 4 місце – близько 2300 імен. Єврейська рада України надає звання "Праведник України" та "Праведник Бабиного Яру". У цих списках – понад 4000 імен…

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,34% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: