:
Перший Національний присвятив програму темі усиновлення

Перший Національний присвятив програму темі усиновлення

06 жовтня 2011

7 жовтня об 11:10 на Першому Національному вийде випуск програми "Віра. Надія. Любов", присвячений Дню національного усиновлення, який відзначався 30 вересня.

Перша гостя програми Віра Іванівна Кошиль – директор благодійного центру "Асперн" у Києві. Вже 11 років вона займається благою справою – піклується про покинутих дітей вулиці. Тут діти і підлітки не тільки відновлюються після перенесених поневірянь, а й опановують ремесло, можуть займатися улюбленою справою .

Зараз дітище Віри Іванівни переживає непрості часи. Пожертвування благодійників скоротилися, зростає борг за комунальні послуги. Не вистачає коштів на утримання персоналу та дітей. Незважаючи на труднощі, вона хоче брати на реабілітацію не тільки дітей, але й бездомних жінок. Вона вірить у доброту людей.

Саме ВІРА, НАДІЯ та ЛЮБОВ дають сили приймати і обігрівати у своїй обителі покинутих дітей священику з Буковини отцю Михайлу Жару. Ця людина присвятила служінню Богу і людям все своє життя. Він є батьком 250-ти прийомних дітей і трьох власних. Отець Михайло вчить своїх дітей любити: одне одного, ближнього, ворога, всіх... І власним прикладом показує, як це потрібно робити. Його діти виходять у доросле життя, маючи духовний стрижень. Він уберігає їх від злих намірів і вчинків.
На жаль, багато випускників соціальних інтернатів виявляються абсолютно не підготовленими до життя.

Навіть якщо у дитини і є бажання "пробитися у житті", після виходу зі стін навчального закладу, багато з них не можуть реалізуватися. Вони змушені повернутися в будинки батьків, які ведуть асоціальний спосіб життя. Це "болото" затягує. І випускники потрапляють у "лапи криміналу". А багато хто і зовсім опиняється на вулиці і поповнює ряди бездомних.

Один з них герой програми "Віра. Надія. Любов" – Віталій Фролов. Після закінчення інтернату хлопець жив на вулиці. Незлобивого і доброго Віталіка примітили добрі люди. Почали йому допомагати. На роботу влаштували, житло знайшли. Але нещодавно він скоїв крадіжку і потрапив у СІЗО. Чому крав, Віталік не розповідає. Але те, що уроки доброти і порядності не йдуть на користь деяким дітям, які виросли у дитячих будинках – це факт.

Багато з тих, хто опинився на "дні" після виходу з інтернату, давно звикли до труднощів. Вони шкодуюь тільки про одне. Що їх ніхто не всиновив. В інтернаті дітей одягають, годують, відпочивати возять. Чи навчають любити? Не факт. Але якщо дитина потрапляє в нормальну сім'ю – там любов є напевно. Не може не бути. Інакше б і усиновляти нікого не стали.

Приклад тому, третя гостя програми Любов Палазнік. Її прийомні діти в минулому їли собаче м'ясо, курили траву, крали, жебракували. Тепер їхні очі світяться радістю. Хлопці і дівчатка слухаються маму, ставляться до неї з ніжністю і любов'ю. Жінка змогла зігріти цих дітей теплом своєї душі. За кожну дитинку у неї тепер душа болить. Любов Палазнік справжня мати для кожної прийомної дитини.

Дивіться програму "Віра. Надія. Любов" 7 жовтня об 11:10 на Першому Національному.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,34% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: