:
Прем’єр-міністр Гройсман: всі потреби НСТУ будуть профінансовані

Прем’єр-міністр Гройсман: всі потреби НСТУ будуть профінансовані

04 липня 2017

Фінансування Національної суспільної телерадіокомпанії України відбуватиметься повною мірою, як того вимагає закон "Про суспільне телебачення і радіомовлення України". Про це Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив 3 липня в прямому ефірі програми "Свобода слова".

"Хочу підкреслитикопійка в копійку, гривня в гривню – всі потреби НСТУ, як вимагається законом, будуть профінансовані відповідно до потреб телебачення", – зазначив він. – "Уряд і я, як Прем’єр-міністр, повністю підтримуємо створення НСТУ. Ми запустили всі механізми, прийняли всі необхідні рішення в уряді, щоб це [суспільне – прим. ред] стало реальністю. І воно стало реальністю. Ви це засвідчили".

Голова правління ПАТ "НСТУ" Зураб Аласанія на черговому засіданні членів правління також прокоментував тему фінансування Суспільного: "Порядок фінансування НСТУ визначено законом. Згідно з ним із бюджету Суспільне повинно отримати не менше 0,2 відсотка видатків загального фонду Державного бюджету України за попередній рік. Ці кошти необхідні для належного проведення реформ і створення дійсно незалежного суспільного мовлення в Україні. Ми відмічаємо тверду позицію уряду та всебічну підтримку прем’єра Гройсмана в цьому питанні".

Читайте також: