:
Оксана Білозір:

Оксана Білозір: "Віра. Надія. Любов" будить у серцях співчуття та жертовність".

13 жовтня 2011

Соціальний проект "Віра. Надія. Любов" не тільки допомагає збирати кошти на лікування і реабілітацію, вирішувати складні життєві ситуації. Ця програма також дає уроки мужності і стійкості перед випробуваннями.

14 жовтня об 11:10 прозвучать історії, слухаючи які хочеться вклонитися до землі людям, що так мужньо переносять страждання, і тим, хто їм допомагає.

Ірина Мітіна – молода, красива дівчина. Збиралась заміж. Займалась спортом, була впевнена в собі.
Все змінила аварія, після якої дівчина стала безпорадним інвалідом. Спочатку Іру залишив коханий, потім мама відмовилась піклуватись про лежачу дочку.

Поряд з Ірою залишилась одна людина – тренер В’ячеслав – чоловік, якому дівчина колись відмовила у коханні, зробивши вибір на користь іншого. В’ячеслав присвятив Ірині все життя. Продав бізнес, щоб були кошти на лікування. Кожен день займався реабілітацією – фізичними вправами з коханою. І дівчина, якій лікарі пророкували бути "говорячою головою", стала потрошку одужувати.

На програму пара прийшла, щоб знайти гроші на подальшу реабілітацію.

Під час вагітності у Світлани вдвічі збільшилось серце. Після пологів, які були дуже тяжкі, жінка не змогла піклуватись про дитину. Малюка забрали бабуся і дідусь. Світлані потрібне довге лікування. Але вона не втрачає надії на одужання. А чоловік підтримує дружину, виконуючи шлюбну клятву бути разом в радості і в горі.

Восьмирічна Таня потрапила під трактор, який просто розчавив її. Лікарі казали, що дівчинка отримала травми, не сумісні з життям. Але Таня вижила всупереч всім прогнозам. Вона пережила 24 операції і готується до завершальної 25-ї. Дивлячись на доброзичливе, усміхнене личко дитини, тяжко повірити, що вона пережила страшну трагедію. Таня любить життя, і це взаємно!

Відомі люди – постійні гості передачі. Після зйомок вони виходять враженими. Багато хто з них допомагає героям програми.

Оксана Білозір, відома співачка і народний депутат сказала: "Програма "Віра. Надія. Любов" надзвичайно важлива і потрібна людям. Ми всі живемо своїм життям, намагаємось бути здоровими, і майже ніколи не помічаємо тих, з ким трапляються трагічні обставини, що повністю змінюють життя людини. Ці люди замикається в собі. Ми їх не бачимо. І нам здається, що світ прекрасний. Така передача потрібна, щоб "розбудити" співчуття, повагу одне до одного. На жаль, ми забули, що таке жертовність, співчуття.

А ця передача заставляє по-іншому подивитися на своє життя. Озирнутися навкруги. Подумати, які результати ти даєш для тієї маленької спільноти, яка біля тебе. І для великої спільноти – нашої країни. Проблеми, що є в Україні – вони кричущі. Немає системної стратегії, яка б допомагала людині, що реабілітується після аварії, інвалідам тощо.

Передача важка, але важлива. Дуже добре, що люди, які потребують допомоги, приходять на телебачення, а не замикаються в собі. Це надзвичайно  мужні люди. Те, як вони переборюють труднощі, вчить нас – здорових бути сильними.

У програмі дуже багато позитивних моментів. Ми люди. Маємо душу і серце. Тому повинні жити одне з одним у співчутті.
Мені дуже хочеться допомогти Ірині. Я запропонувала їй профінансувати курс лікування в Трускавецькій клініці Казявкіна. Там  хороші лікарі, методики, які допомогли вже багатьом людям з проблемами опорно-рухового апарату".

Валерій Сушкевич, голова комітету Верховної Ради з питань у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів, частий гість цієї програми додав:

"Мене вражає і радує, що Перший Національний займається цією темою. Після того, як закінчується передача, я починаю працювати з її героями. Ми виходимо на позитивні результати. Десь вони вдалі, десь не дуже. Але зрушення є, і це найголовніше. Багато залежить і від тих людей, які борються за свою долю. І тих, хто перебуває поруч.

Бажання перемогти хворобу і підтримка рідних, близьких дуже важлива для досягнення результатів.

Спасибі Першому Національному, що не забуває про людей з обмеженими потребами, про соціально незахищених. Це добра справа".

Дивіться програму "Віра. Надія. Любов" кожної п’ятниці об 11:10 на Першому Національному.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,34% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: