:
Прем’єра на Першому! Д/ф

Прем’єра на Першому! Д/ф "Дворянин Микола Лисенко" із циклу "Київська старовина. Світ мистецтва"

13 жовтня 2011

У п’ятницю, 14 жовтня, о 9:40 дивіться чергову прем’єру із циклу "Київська старовина. Світ мистецтва" – д/ф "Дворянин Микола Лисенко".

Творча група: автор і режисер – Іванна Чередниченко, оператор – Володимир Таргонський, режисер монтажу – Сергій Ачинян, асистент режисера – Тетяна Пащенко

"Герб Лисенко внесено до Гербовника дворянських родів, частину першу, на сторінці 86. На щиті, що має золоте поле, зображені хрестоподібно шабля і стріла. Щит увінчано дворянським шоломом і коронами з трьома страусовими пір’ями"...

Стрічка з авторського циклу документальних фільмів Іванни Чередниченко "Київська старовина. Світ мистецтва" присвячена багатогранно обдарованій особистості – композитору, піаністу-віртуозу, хоровому диригенту і фольклористу, фундатору національної мистецької освіти, одному з корифеїв українського театру, організатору перших всеукраїнських громадських об’єднань.

Основною метою його життя було "вивести українську національність з хуторянської обстановки на європейський шлях, представити Україну перед лицем усіх слов’янських братніх народів і європейських мужів у сфері мистецтва".

Лисенко був аристократом за походженням, але головне – він приєднався до справжніх "аристократів духу" – кращих представників творчої інтелігенції всіх часів, увійшовши у вічність музичним символом нації.

Дізнайтеся більше про життя і творчість українського композитора Миколи Лисенка у п’ятницю, 14 жовтня, о 9:40!

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,34% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: