:

"20 кроків до мрії" Першого відзначили на фестивалі "Калинові острови"

18 жовтня 2011

Гран-прі ХVІ Всеукраїнського фестивалю телевізійних і радіопрограм "Калинові острови – 2011" здобула програма Національної телекомпанії України.

У конкурсі телевізійних програм кращим став проект Першого Національного, присвячений 20-річчю Незалежності України, – "20 років до мрії" (автор – Єгор Бенкендорф, режисер – Станіслав Дордік, редактор і керівник проекту – Христина Стебельська).

"20 кроків до мрії" – це цикл міжпрограмних роликів, присвячених важливим історичним фактам, подіям, що розвивалися довкола становлення української держави, починаючи від перших спроб української народу здобути Незалежність. Темою роликів стали історичні факти, битви, події, учасниками яких стали українці, які боролися проти поневолювачів, загарбників, піднімали повстання та робили спроби створити Україну – вільну і незалежну країну.

Нагадаємо, що з нагоди відзначення 20-ї річниці Незалежності України Перший Національний випустив низку проектів, присвячених видатним українцям, патріотичним роздумам і важливим історичним моментам.

Цього року фестиваль "Калинові острови" проходив на базі Львівської обласної державної телерадіокомпанії за підтримки Держкомтелерадіо України, Львівської обласної державної адміністрації та Львівської обласної ради з 13 по 16 жовтня у курортному містечку Східниця, що на Львівщині.

На розгляд журі ХVІ фестивалю "Калинові острови" було подано 103 телевізійні і радіопрограми.

Наступного року ХVІІ Всеукраїнський фестиваль телевізійних і радіопрограм "Калинові острови" прийматиме Кіровоградщина  – він проводитиметься на базі Кіровоградської обласної державній телерадіокомпанії.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,34% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: