:
Прем’єра на Першому! До 140-річчя від дня народження І. Піддубного.

Прем’єра на Першому! До 140-річчя від дня народження І. Піддубного. "Іван Піддубний. На п’єдесталі міфів та правди"

19 жовтня 2011

У п’ятницю, 21 жовтня, о 9:40 дивіться прем’єру документальної стрічки, яка присвячується 140-річчю від дня народження шестиразового чемпіона світу з греко-римської боротьби Івана Максимовича Піддубного.

Автори сценарію:
Володимир Качур
Марк Гресь

Режисери:
Володимир Качур
Юлія Кузьменко

Оператор-постановник:
Іван Нечипорук

Керівник проекту:
Марк Гресь

Уславлений спортсмен з Красенівки Полтавської губернії перемагав у Відні та Парижі, Лондоні та Берліні, Нью-Йорку та Чикаго. Його хотіли звести підкупами та шантажем і навіть знищити фізично. Але він залишався непереможеним.

Іван Піддубний постає перед глядачем не у традиційній манері культового генія, а як звичайна людина зі своїми переживаннями, життєвими проблемами та спортивними перемогами.

У фільмі вдало застосовано метод художньої реконструкції, де майстер спорту з греко-римської боротьби Андрій Шевченко надзвичайно органічно відтворив образ уславленого борця Івана Піддубного.

Сценарій будується на записах інтерв’ю із дослідниками життя Івана Піддубного: Марією Прилипко, Іваном Богданом, Миколою Моторним та Сергієм Котельниковим.

Під час написання сценарію також використано матеріали із біографічних праць, присвячених І. М.Піддубному, а саме: Я. Грінвальда, В. Меркурьева, Д. Жукова, М. Прилипко.

Гарного перегляду та добрих емоцій!

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,34% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: