:
Христина Стебельська: жінкою бути легко, коли поруч достойний мужчина

Христина Стебельська: жінкою бути легко, коли поруч достойний мужчина

19 жовтня 2011

Вранішня програма "Легко бути жінкою" добре відома постійним і навіть випадковим глядачам Першого Національного телеканалу. Щоправда, останнім часом вона дещо змінила свій формат через розширення кола обговорюваних тем та запрошення експертів з найрізноманітніших сфер, цікавих не лише жінкам. Щодня, крім вихідних, з 10 до 11 години ранку у легкій невимушеній атмосфері студії йдеться про актуальні події та життєствердні теми, що хвилюють кожного українця. Причому неважливо, в якій країні проживає цей українець: відгуки глядачів засвідчують, що останні випуски програми "Легко бути жінкою" переглядали і за межами України, зокрема, у Німеччині та інших країнах Європи.

З 4 жовтня і через кожен наступний тиждень програма "Легко бути жінкою" виходить в ефір з новими ведучими. Шарму додають обличчя каналу – головний редактор Христина Стебельська – та шоумен і ведучий Геннадій Попенко. "Легкі новини" для програми підшуковує ведуча Тетяна Гончарова. Так було зазвичай; цього тижня ролі помінялися, і новинарем став Гена. Тут варто сказати декілька слів про злагоджену роботу команди – атмосфера у студії надзвичайно дружня, зйомки проходять без напруження та зайвого стресу.

Вже перший вихід програми засвідчив увагу її творців до актуальних проблем взаємин  чоловіка і жінки, до психології статі. Окрім запрошених фахівців це яскраво демонструє і сам творчий тандем ведучих. Чоловік – жінка, динамічність – врівноваженість, невимушеність – аристократизм… Це одвічне протистояння двох начал! Тож давайте запитаємо Христину: як їй вдається тримати рівновагу у спілкуванні, як це взагалі – працювати у парі з ведучим-чоловіком і чи легко у такій ситуації бути жінкою?

Христина Стебельська: Жінкою бути легко, коли поруч достойний мужчина. А рівновага існує тоді, коли надійний партнер – не просто ведучий, а цікава людина. Геннадій молодий, дотепний і життєрадісний. Я – дама "у віці елегантності" і з комплексами розпрощалася давно. Ми ЖИВІ люди різних поколінь, тому поговорити душевно змогли одразу. Нам цікаво. Я у прямому ефірі відпочиваю душею поруч з тими мужчинами, які незалежні від мене. У нас цікаве власне життя, тому кожен "зі своєї дзвіниці" підкреслює в ефірі щось "своє": відчуття, переживання, пригоди, досвід... Це цікаво. Приємно, що наш дует глядачам сподобався.

Основа передачі "Легко бути жінкою" – це легка й невимушена бесіда чоловіків і жінок, фахівців і зацікавлених, професіоналів і просто аматорів. Різноманіття гостей, які перебувають у студії за одну програму, просто вражає! Так, у прямому ефірі програми з Христиною Стебельською та Геннадієм Попенком свої фахові коментарі та поради давали представник туристичної агенції, видавець, дієтолог, маркетолог, модний критик… І з кожним з них ведучі вміли і пожартувати, і викликати-розговорити так, що людина ділилася особистим, найпотаємнішим. Виникає логічне запитання: наскільки важко працювати з фактично незнайомими людьми у прямому ефірі, та ще й зранку? Адже людина - істота непередбачувана. Христина Стебельська готова поділитися хитрощами власної комунікативної стратегії:

– Я 30 років в телеефірі, це великий досвід. Вмію пожартувати, заспокоїти гостя, який боїться живого ефіру, або "пробудити", якщо він ще внутрішньо спить. До речі, теж лягаю спати пізно, бо я сова, а встаю о 5-й ранку, тому дуже добре розумію гостей ранкового ефіру. Наприклад, письменник Юрій Рогоза чи гумористичний дует Мойсеєнко-Данилець – теж "класичні сови". Перед ефіром о 10 годині ранку вони заторможені, але ж глядач чекає від нас доброго настрою, енергії. Тож я пожартувала з Юрієм про його лисину і письменник зразу ж пробудився. А веселунів Данильця-Мойсеєнка пробудило запитання про їхніх дружин - мусили виглядати благородними, тому перестали куняти. Я не соромлюся виглядати "допитливою Варварою", коли треба розговорити гостя. Мені допомагають влучні факти його життя, завдяки яким вибудовується цікава логіка розмови. За це дякую старанним редакторам та літредакторам. Вони допомагають зробити так, щоб перед телекамерою співбесідники були прозоріші.

Варто сказати декілька слів про гостей програми. Серед них – письменник, мандрівник, лауреат "Коронації слова"-2009 Максим Кідрук, лідерка гурту "Крихітка" Саша Кольцова, поет, письменник, драматург та всесвітньо відомий сценарист Юрій Рогоза, голова української редакції "Euronews" у Ліоні (Франція) Фідель Павленко, українська дизайнерка Анна Бублик, фронтмен гурту "ТіК" Віктор Бронюк, народний депутат України Ірина Бережна, радник глави Державного космічного агентства України Едуард Кузнєцов, "народна" співоча зірка Антоніна Матвієнко… Але це ще не все! Родзинка програми – це можливість побувати там, де ви ще не були (нехай і віртуально!), почути те, що ще не чули, дізнатися про тих, кого, можливо, ви ще не знаєте. Це люди, які не прагнуть публічності, але геніальні у своїй сфері. Проте такі гості завойовують серця глядачів миттєво – завдяки своїй щирості, безпосередності і молодецькому запалу. Таким для глядачів прямого ефіру передачі "Легко бути жінкою" відкрився і доволі відомий український мотомандрівник та фотограф Валерій Кришень. Відомий він тим, що став першим українським мотомандрівником-одинаком, який зміг подолати просто-таки глобальну відстань і здійснив першу навколосвітню подорож на своєму сталевому коні.

Такі цікаві гості обговорюють не менш цікаві теми: секрети успішності, виховання дітей, Україну невідому, астрономічні та космічні перипетії, сучасну українську літературу та, врешті, відкриття української редакції "Euronews". А ще ж офіційні і неофіційні свята, значення дня в історії, курйози і смішинки, народні празники та прикмети на щодень… До їх пошуку долучилися і літературні редактори головної редакції Першого, перегорнувши море книжок, словників та довідників. Все це глядачі мали змогу почути вже з 17 жовтня, коли програма знову виходила в ефір в оновленому складі.

Взагалі зранку хочеться чогось легкого, ненав’язливого і… смачного. Є у програмі "Легко бути жінкою" і кулінарні цікавинки, а всіх охочих ведучі Христина Стебельська, Тетяна Гончарова та Геннадій Попенко щодня запрошують надсилати рецепти незвичних і смачних страв до сніданку на електронну адресу kisa@ntu.ua та на сторінку передачі "Легко бути жінкою" у Facebook. Тож шановні бабусі, турботливі мами, молоді дружини та їх серйозні чоловіки! Запрошуємо вас ділитися рецептами апетитних і поживних страв для сніданку! Найкращих авторів  запросять у студію, де вони зможуть поділитися рецептом з глядачами і отримати приз від ТМ "Saturn".

Сюрпризи полюбляють однаково і жінки, і чоловіки, тож їх у програмі також не бракує. Окрім можливості один раз на три місяці виграти скутер та один раз на місяць – чудовий плазмовий телевізор, програма пропонує і нематеріальні сюрпризи й подарунки. Що може бути кращим за добру пораду? Наприклад, ранковий ефір п’ятниці (7 жовтня) частково був присвячений якраз вибору подарунків. Ведучі розмовляли з українським дизайнером Олесею Теліженко, яка дарує ідеї чудового стильного вбрання не лише жінкам, а й чоловікам. Так, дизайнерка засвідчила, що 80% її останньої колекції… саме для чоловіків! А хто, як не Христина Стебельська, може розповісти про справді якісний ТБ-ранок, сповнений приємними моментами?

- Я вважаю, що телевізор теж буває другом. Він має вчити людей чути один одного, а не тільки розважати. Корисно вислухати, підтримати, вселити надію. Українці не повинні втрачати активності. Ранковий ефір "Легко бути жінкою" – це спосіб заявити про свої ідеї. Комусь він допоміг знайти контакти, однодумців. Комусь – приємний подарунок. Ранки завжди практичні, бо треба бодай щось корисне запам’ятати чи зробити. Я маю надію, що моє спілкування з глядачем схиляє до розвитку і взаємності. Я проти ілюзій. Я за ранки наших можливостей – особистих, сімейних, громадських, професійних. Наші глядачі на це заслужили, отже, спілкуймося!

Отже, заохочуємо всіх спраглих до цікавої розмови з не менш цікавими співбесідниками дивитися програму"Легко бути жінкою" на Першому Національному каналі весь тиждень, з 10 до 11 години ранку. Кожного її випуску ведучі обдаровують тих, хто подзвонив і поділився своєю історією, враженнями чи задав питання у прямому ефірі. Серед подарунків - книжки, квитки на концерти та інші цікаві мистецькі заходи, техніка та безліч інших приємних речей. Отримайте заряд позитиву та легких новин на весь день з Христиною Стебельською, Тетяною Гончаровою та Геннадієм Попенком!

 

Олена Андріяш,

Головна редакція Першого Національного


Фото автора.

Читайте також: