:
Оголошено склад журі нацвідбору Дитячого Євробачення-2018

Оголошено склад журі нацвідбору Дитячого Євробачення-2018

23 серпня 2018

Журі національного відбору Дитячого пісенного конкурсу Євробачення-2018 сформовано.

Відбирати переможця з-поміж 10 фіналістів онлайн-голосування будуть фронтмен відомого українського гурту "Антитіла" Тарас Тополя, співачка та членкиня правління Суспільного мовника України Олександра Кольцова, співак та композитор LAUD, співачка й переможниця багатьох міжнародних вокальних конкурсів Софія Куценко, а також Народна артистка України Марія Бурмака, яку було обрано головою суддівського складу. Визначення пісні-переможниці та учасника, який представлятиме Україну у фіналі Дитячого Євробачення в Мінську, відбуватиметься за результатами оцінювання журі та з урахуванням дорадчого голосу від глядачів шляхом онлайн-голосування.

Олександра Кольцова поділилася очікуваннями від пісень-фіналістів: "Зараз багато дитячих пісенних конкурсів виглядають занадто дорослими: мейкап, дорослі пісні про кохання від дітей, які ще не відчувають і не розуміють, про що автор подав текст. Дитяча пісня має залишатися на території дитинства. І теми, які зачіпаються у дитячих піснях, повинні відповідати віку учасників, які виступають. Пісні мають співпадати з емоційним портретом дитини".

"Кожен учасник нацвідбору Дитячого Євробачення – це маленька талановита душа, повна сподівань, надії і віри у справедливість. Кожна дитина – Сонце для своїх батьків. Тому я впевнена, що будуть і розчарування, і сльози, і нарікання на журі. Головне – знайти підхід до всіх дітей і пояснити позицію журі, щоб не посіяти зерна розчарування в маленьких серцях, а навпаки допомогти порадами й надихнути на наступні перемоги. І якщо треба, то я готова особисто зустрітися з молодими виконавцями і задружити з ними на усе життя", – коментує складність суддівської роботи Марія Бурмака.

Софія Куценко, котра представляла Україну в складі тріо "Simpho-Nick" на Міжнародному фіналі Дитячого Євробачення-2014, розповіла, на які критерії варто звертати увагу при обранні переможця нацвідбору: "Євробачення – конкурс пісні, тому перший і найголовніший критерій – це пісня. Є композиції, які ти чуєш і одразу розумієш, що вони були створені для Євробачення, а є просто гарні мелодії, але вони не формат цього конкурсу. До того ж, виконавець повинен вміти енергетично заряджати усіх людей емоцією своєї пісні через екран. Це важливо, бо якщо люди будуть знаходитися у настрої вашого виступу, то вони вас краще запам’ятають і ви будете асоціюватися у них із сильними емоціями".

Співак LAUD закликає талановиту молодь не боятися проявляти свій талант: "Можу сказати, що саме завдяки дитячим конкурсам та фестивалям особисто я ще у ранньому віці здобув багато знань та неоціненний досвід, які допомагають мені зараз будувати кар’єру артиста. Це все практика. Тому дуже важливо, щоб талановита дитина якомога раніше починала виступати на сцені. Це дуже допомагає зрозуміти, до чого їй треба готуватися у дорослому світі музики".

Серед фіналістів нацвідбору фронтмен гурту "Антитіла" Тарас Тополя очікує побачити, насамперед, досвідчених виконавців із відповідною дитячою піснею: "Фальш тут неприпустима. Євробачення такого не прощає. Тому у переможця відбору має бути хороше інтонування, навіть попри сильне хвилювання. А це можливо, тільки якщо є наявний хороший бекграунд за спиною – досвід виступів на великих сценах та для великих аудиторій, щоб переживання не перекреслили всю важку багатомісячну підготовку і гарну пісню. Звичайно, найважливішою завжди є пісня – унікальне поєднання гармонії, слів і їх мелодії, аранжування. Все це в комплексі або чіпляє, або ні".

Нагадаємо, прийом заявок від молодих виконавців і музичних колективів було продовжено до 26 серпня 2018 року. Анкету можна відправити на сайті junior.eurovision.ua.

Вже у вівторок, 28 серпня, буде оголошено 10 фіналістів, які й позмагаються за звання переможця та можливість представити Україну у фіналі Дитячого пісенного конкурсу Євробачення в Мінську (Білорусь).

Читайте також: