:
Українські паралімпійці вибороли 25 медалей на Паралімпіаді у Пекіні

Українські паралімпійці вибороли 25 медалей на Паралімпіаді у Пекіні

11 березня 2022

У сьомий змагальний день українські паралімпійці завоювали шість медалей — всі у парабіатлоні. Загалом у збірної України вже 25 медалей і в медальному рейтингу українці посідають друге місце. Про всі перемоги українських паралімпійців дивіться у сюжетах під час прямоефірного марафону на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ та читайте новини на діджитал-платформі Суспільне Спорт.

Читайте також: Інтерв’ю голови правління Суспільного мовлення Миколи Чернотицького — для ЄМС

З шести здобутих медалей — три золота, два срібла та одна бронза. Оксана Шишкова стала триразовою чемпіонкою Пекіна-2022 (в активі Оксани ще два срібла). Також золото здобули Олександр Казік, для якого це перше чемпіонство на Паралімпіаді та Людмила Ляшенко, яка вже мала у своєму доробку срібло та бронзу Пекіна. Срібні медалі здобули Віталій Лук’яненко й Тарас Радь, а бронзу — Григорій Вовчинський.

Наразі в активі збірної України 25 медалей — дев’ять золотих, десять срібних та шість бронзових. Лідер загального заліку збірна Китаю у своєму доробку має 14 золотих медалей, а загалом 47.

Зазначимо, що зимові Паралімпійські ігри у Пекіні триватимуть до 13 березня.

Нагадаємо, в день церемонії відкриття Паралімпійських ігор у Пекіні українська паралімпійська збірна провела акцію проти російської агресії в Україні.

Суспільне мовлення продовжує безперервний інформаційний марафон та оперативно інформує про війну росії проти України на:

Читайте також: