:
«Герої»: про волонтерів, які на руїнах війни відновлюють життя

«Герої»: про волонтерів, які на руїнах війни відновлюють життя

30 червня 2022

У четвер, 30 червня, о 21:15 Перший канал Суспільного Мовлення покаже чергову історію документального проєкту «Герої» виробництва команди каналу, що виходить під час інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом». Цього разу — це історія волонтерів, які поставили собі за мету відновити всю Україну.

Читайте також: «Герої»: історія Павла Нетьосова про 40 днів протистояння на Київщині

До повномасштабного вторгнення вони відновлювали вулиці рідного Києва, після — взялися за понівечену Київщину. Першим об’єктом хлопців, які назвали себе «Район #1», був дитячий садок «Веселка» у Гостомелі. Потім школа, відділення пошти, приватні будинки.

«В Гостомелі був наш перший об’єкт — дитячий садок "Веселка". Там був повний треш, бо там і "русскіє" жили, і половини даху не було, вікна всі побиті… Ми зрозуміли, що це те, що ми хочемо робити, — відновлювати», — розповідає співзасновник благодійного фонду «Район#1» Андрій Тітаренко.

Щодня зі середини квітня вони збирають волонтерів і виїжджають на об’єкти у різні місця Київщини. Серед волонтерів різні люди — є тимчасові переселенці та іноземці. Усі вони хочуть допомогти українцям якнайшвидше повернутися до звичного життя.

Нагадаємо, з 13 червня в ефірі інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом» стартувала рубрика документальних історій «Герої», автори 15-хвилинних документальних стрічок розповідають про людей, які віддано працюють в тилу України задля нашої перемоги.

Нагадаємо, Суспільне Мовлення продовжує брати участь у виробництві цілодобового інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом», що, зокрема, транслюється на телеканалі Перший.

Читайте також: