:
«Герої»: історія волонтера Михайла Мозгового про фарбування основи для маскувальних сіток

«Герої»: історія волонтера Михайла Мозгового про фарбування основи для маскувальних сіток

26 липня 2022

У вівторок, 26 липня, о 21:15 Перший канал Суспільного Мовлення покаже нову історію документального проєкту «Герої» під час інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом». Цього разу — історія волонтера Михайла Мозгового, який займається фарбуванням основи для маскувальних сіток та виготовленням окопних свічок.

Читайте також: Масовий розстріл на пошті у селі на Київщині 一 нове розслідування «Схеми» на Суспільному

Волонтерством Михайло почав займатися з 2015 року. Спочатку він фарбував тканину для плетіння маскувальних сіток, а паралельно виготовляв окопні свічки. За час роботи Михайло організував майстерню на власному подвір’ї. На сьогодні об’єми пофарбованої тканини вимірюються тоннами, зроблені свічки — тисячами.

«Ми продовжуємо знайомити українців з українцями, — говорить авторка сюжету, режисерка-документалістка Сніжана Потапчук. — Ця історія про невтомність і чітке розуміння, що якщо кожен з нас на своєму місці робитиме те, що може і вміє найкраще, ми зміцнимо наш тил і наблизимо перемогу. Михайло активний учасник Революції Гідності, він щодня уже вісім років поспіль фарбує тканину для маскувальних сіток і робить окопні свічки. Такі люди надихають, а тому хочеться, щоб його історія спонукала українців до дії задля перемоги. Ми переможемо лише тоді, коли не стоятимемо осторонь і не чекатимемо, що хтось щось зробить замість нас».

Дивіться історію волонтерства Михайла Мозгового 26 липня о 21:15 у проєкті «Герої» на Першому каналі Суспільного Мовлення під час інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом». Також серію можна буде переглянути на ютуб-каналі Першого каналу Суспільного Мовлення.

Нагадаємо, з червня в ефірі інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом» стартувала рубрика документальних історій «Герої», автори 15-хвилинних документальних стрічок розповідають про людей, які віддано працюють в тилу України задля нашої перемоги.

Нагадаємо, Суспільне Мовлення продовжує брати участь у виробництві цілодобового інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом», що, зокрема, транслюється на телеканалі Перший.

Читайте також: